Vekrakos
Spartorama | Η ευλογία της πρώτης Βασιλόπιτας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Σπάρτης

Η ευλογία της πρώτης Βασιλόπιτας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Σπάρτης

Spartorama 02/01/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Η ευλογία της πρώτης Βασιλόπιτας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Σπάρτης
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε λόγια αγάπης στους ελάχιστους πιστούς που παραβρέθηκαν, λόγω των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού
Οδός Εμπόρων

Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της εορτής του Αγίου Βασιλείου, στον φερώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό στις εργατικές κατοικίες Σπάρτης, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. 

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η τελετή της ευλογίας της πρώτης Βασιλόπιτας του νέου έτους. Πριν την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και την διανομή των κομματιών, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε λόγια αγάπης στους ελάχιστους πιστούς που παραβρέθηκαν, λόγω των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού, αλλά και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος αρχικά αναφέρθηκε στην πανδημία, που παρά την ταλαιπωρία και τη στενοχωριά που έχει επιφέρει, μας δίνει την ευκαιρία για αναθεώρηση και επαναπροσδιορισμό, ώστε να έρθουμε πιο κοντά στον Πανάγαθο Θεό. Επίσης μίλησε για τον Μέγα Βασίλειο, ο οποίος αποτελεί έναν από τους «φάρους» της Ορθοδοξίας με το πλούσιο θεολογικό και φιλανθρωπικό του έργο. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας η νέα χρονιά να λειτουργήσει λυτρωτικά όσον αφορά την πανδημία, αλλά να αποτελέσει και απαρχή μίας νέας εποχής, όπου οι αξίες και τα ιδανικά θα έχουν τη θέση που τους αρμόζει.





  



Οδός Εμπόρων