Vekrakos
Spartorama | Νίκων Τζινιέρης: Συζήτηση στην Μεσσηνία, για αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών υποδομών

Νίκων Τζινιέρης: Συζήτηση στην Μεσσηνία, για αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών υποδομών

Spartorama 19/12/2020 Εκτύπωση Ελλάδα Οικονομία
Νίκων Τζινιέρης: Συζήτηση στην Μεσσηνία, για αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών υποδομών
Προωθήθηκαν τα έργα αναβάθμισης των εγγειοβελτιωτικών υποδομών του νομού
Οδός Εμπόρων

Την προώθηση έργων αναβάθμισης των εγγειοβελτιωτικών υποδομών του νομού συζήτησαν χθες στο Διοικητήριο ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκων Τζινιέρης και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο διευθυντής Τεχνικών Εργων Παναγιώτης Γιαννακέας, η πρόεδρος του ΓΟΕΒ Παμίσου Κυριακή Αρχοντάκη και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της α’ φάσης της μελέτης αναβάθμισης και εκσυχρονισμού του κλειστού δικτύου του ΓΟΕΒ, ποσού 2,2 εκ. ευρώ, αλλά και στη β’ φάση του έργου που αφορά δράσεις εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, ποσού 2,8 εκ. ευρώ.

Επίσης συζητήθηκε και το έργο ύψους 1,2 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του αρδευτικού, αποστραγγιστικού και οδικού δικτύου του ΓΟΕΒ, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και άμεσα δρομολογείται η δημοπράτησή του.

Επιπλέον έγινε αναφορά στην ανάγκη αναβάθμισης των αρδευτικών γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ και συζητήθηκε ο προγραμματισμός της Περιφερειακής Ενότητας για την υλοποίηση των αντίστοιχων έργων.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνάντηση και ο σχεδιασμός της ΠΕ Μεσσηνίας για την υλοποίηση μικρών αρδευτικών έργων, προς ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα του νομού.


eleftheriaonline.gr


Οδός Εμπόρων