Vekrakos
Spartorama | «Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής σώζει ζωές», από τον Τάκη Αλεξανδράκη

«Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής σώζει ζωές», από τον Τάκη Αλεξανδράκη

Spartorama 08/12/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Υγεία
«Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής σώζει ζωές», από τον Τάκη Αλεξανδράκη
«Το κόστος δεν είναι υπέρογκο. Ο χειρισμός του είναι απλός»
Οδός Εμπόρων

Την ώρα που ο απειλητικός για όλους κορονοϊός είναι στην κορυφή της επικαιρότητας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε χρόνο θρηνούμε χιλιάδες νεκρούς στην Ελλάδα από καρκίνο.

Επίσης θρηνούμε περίπου 800 νεκρούς, κυρίως νεαρής ηλικίας, στα τροχαία δυστυχήματα και χιλιάδες τραυματίες που θα συνεχίσουν την ζωή τους με κάποια αναπηρία.

Σε όλον τον κόσμο και φυσικά στην χώρα μας, Νο 1 αιτία θανάτου χιλιάδων ανθρώπων ετησίως αποτελεί ο αιφνίδιος θάνατος εξαιτίας της καρδιακής ανακοπής.

Η καρδιακή προσβολή χρήζει άμεσης επέμβασης. Συχνά η ιατρική βοήθεια αργεί και χάνουμε τον άνθρωπο.

Πλέον, με τους εύκολους στον χειρισμό τους, αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, οι οποίοι μπορούν ν΄ αγοραστούν από μια ενορία, ένα σωματείο, έναν σύλλογο ή από τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας, έχουμε ένα κρίσιμης σημασίας εργαλείο για να σώσουμε ένα αγαπημένο πρόσωπο, ένα φίλο, ένα γείτονα!

Το κόστος δεν είναι υπέρογκο.

Ο χειρισμός του είναι απλός.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής από την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί από τον χειριστή του θα ενεργήσει αυτόματα ώστε να επαναφέρει τον καρδιακό παλμό στον άνθρωπο του οποίου η καρδιά έχει σταματήσει να χτυπά.

Ο χειριστής δεν χρειάζεται μακρά ιατρική εκπαίδευση, αρκεί να έχει παρακολουθήσει σχετικό σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, που συμπεριλαμβάνει και την χρήση του απινιδωτή.

Η συσκευή εκφωνεί τις οδηγίες, ώστε ο χειριστής με ευκολία τοποθετεί τα ηλεκτρόδια στο στήθος του ανθρώπου που έχει υποστεί καρδιακή προσβολή και δεν αναπνέει, κατάσταση που ελέγχουμε όπως παρουσιάζεται στο video που παραθέτω.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής καταμετρά και αναλύει τα δεδομένα εντός ελάχιστων δευτερολέπτων και δίνει εντολή απομάκρυνσης των ανθρώπων, για να ενεργήσει την απινίδωση.

Ο χειριστής πρέπει να ελέγξει πως κανείς δεν είναι σε επαφή με τον άνθρωπο που θα δεχτεί την απινίδωση. Τότε πιέζει το πλήκτρο απινίδωσης, ώστε ο Α.Ε.Α. να χορηγήσει αυτόματα το κατάλληλο ηλεκτρικό φορτίο, που έχει προηγουμένως υπολογίσει με τις ακριβείς μετρήσεις του και να σώσει τον άνθρωπο!!!

Σας θέλω όλους αρωγούς στην προσπάθεια ενημέρωσης για την δυνατότητα να σώσουμε αγαπημένα πρόσωπα με την χρήση τέτοιων συσκευών. Ελπίζω σύντομα να έχουμε στην διάθεσή μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε χωριό και κάθε ενορία έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή που θα μας σώσει!


Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Lawyer
Coordinator of "Man in the Epicenter" scientific Forum


Οδός Εμπόρων