Vekrakos
Spartorama | Επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων λόγω της πανδημίας, ζητά ο Δαβάκης

Επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων λόγω της πανδημίας, ζητά ο Δαβάκης

Spartorama 07/12/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων λόγω της πανδημίας, ζητά ο Δαβάκης
Στηρίζει το αίτημά του στις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που διέρχεται η χώρα
Οδός Εμπόρων

Την εκ νέου ενεργοποίηση του ΚΕΕΜ Σπάρτης ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων, ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, μέσω νέας κοινοβουλευτικής Ερώτησης, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στηρίζοντας αυτήν τη φορά το αίτημά του στις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που διέρχεται η χώρα. 

Ο Θανάσης Δαβάκης, αναλύοντας τους λόγους της νέας κοινοβουλευτικής του παρέμβασης για το ΚΕΕΜ, δήλωσε: 

«Το σύστημα κατάταξης νεοσυλλέκτων, όπως ισχύει σήμερα, είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο. 

Η πρωτοφανής πανδημία που βιώνουμε επιβάλλει, όμως, νέες υγειονομικές τακτικές, όσον αφορά την αποσυμφόρηση των στρατοπέδων και την αύξηση των αποστάσεων μεταξύ των νεοσυλλέκτων οπλιτών, τόσο εντός των θαλάμων και των άλλων χώρων διαβίωσης, όσο και κατά την ημερήσια εκπαίδευση. 

Το ΚΕΕΜ της Σπάρτης είναι μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της ελληνικής επικράτειας. Παράλληλα, λόγω της πρότερης λειτουργίας του ως ΚΕΝ για περισσότερο από μισό αιώνα, προσφέρει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα όσον αφορά το έργο της υποδοχής, στέγασης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών. 

Ζητώ συνεπώς από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με την κατάθεση κοινοβουλευτικής Ερώτησης, την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ, που προσφέρεται άριστα στο πλαίσιο ενός γενικότερου επανασχεδιασμού του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων με βάση τις νέες υγειονομικές ανάγκες και προδιαγραφές που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού».


Οδός Εμπόρων