Vekrakos
Spartorama | Έγκληση του «Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας» κατά του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε για εξύβριση και δυσφήμιση

Έγκληση του «Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας» κατά του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε για εξύβριση και δυσφήμιση

Spartorama 07/12/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Έγκληση του «Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας» κατά του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε για εξύβριση και δυσφήμιση
Ανέφερε επί λέξει τα εξής: «...Εμείς θα κάτσουμε να συζητήσουμε για το εάν θα φορέσουμε μάσκα με τον κάθε βλαμμένο που έχουμε μπροστά μας και τον κάθε ηλίθιο, ότι δεν θα κάνει εμβόλιο; ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ»
Οδός Εμπόρων

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΓΚΛΗΣΗ

ΛΟΥΚΑΚΟΥ Γεωργίου του Βασιλείου, κάτοικου Σκάλας Λακωνίας και

ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Γεωργίου του Πέτρου, κάτοικου Αρεοπόλεως Λακωνίας,

αντίστοιχα Προέδρου και Γ. Γραμματέα του «Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας»

ΚΑΤΑ

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ Άρη, δημοσιογράφου ΣΚΑΪ, αγνώστων λοιπών στοιχείων

 

Ο γνωστός δημοσιογράφος, προσφιλής συνήθεια του οποίου είναι να απευθύνεται ως κήνσορας σε υπηκόους «κατώτερης στάθμης» από τους «κανονικούς» ακροατές του, δηλαδή εκείνους που συμμερίζονται τις πληρωμένες από τους εργοδότες του  απόψεις που εκφράζει, πέρασε πρόσφατα την κόκκινη γραμμή της ανοχής, αλλά και του ποινικού νόμου στον οποίο μονίμως ακροβατεί.

Σε δημόσια τοποθέτησή του στις 22/11/2020 στην πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη «ΣΚ Παρέα» και περί ώραν 11.18 π.μ. όπου ήταν καλεσμένος, σε αναφορά για το γνωστό ζήτημα του κορωνοϊού και μετά από ένα κρεσέντο προσποιητής  «ευαισθησίας» ανέφερε επί λέξει τα εξής: «...Εμείς θα κάτσουμε να συζητήσουμε για το εάν θα φορέσουμε μάσκα με τον κάθε βλαμμένο που έχουμε μπροστά μας και τον κάθε ηλίθιο, ότι δεν θα κάνει εμβόλιο; ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ». Στην εύλογη αντίδραση του Καμπουράκη «δεν υπάρχει με το ζόρι», ο εγκαλούμενος, προς απόδειξη του γεγονότος ότι δεν «του ξέφυγε» όπως θα ισχυριστεί στην πορεία, ανταπαντά με την προκλητική φράση «...ωραία, να κανακεύουμε τον κάθε βλαμμένο...»

Επειδή ο εν λόγω αμετροεπής τύπος, ο οποίος έχει κάνει «καριέρα» δήθεν μαχόμενος το «κατεστημένο» και μιλώντας με παρρησία, όπως πάντα τονίζει, υπήρξε για πρώτη φορά ειλικρινής, εκφράζοντας απροσχημάτιστα τι πραγματικά σκέφτεται για όσους διαφωνούν με τη δική του άποψη, χαρακτηρίζοντας «βλαμμένο» και «ηλίθιο» όποιον διαφωνεί μαζί του, ήτοι, σύμφωνα με την επίσημη δημοσκόπηση της Pulse  που μόλις δημοσιεύτηκε (από τον ίδιο τον ΣΚΑΪ !) και αποδεικνύει ότι ένα ποσοστό  30% (37,7% σύμφωνα με την MRB)  δεν προτίθεται να κάνει το όποιο εμβόλιο, για διάφορους λόγους.

Επειδή το γεγονός ότι η άποψη του «δημοσιογράφου» είναι απλά άποψη και μάλιστα μη στηριζόμενη στον νόμο, ήτοι αντικείμενη ευθέως στο Σύνταγμα (άρθρο 5) και στην κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας περί συναίνεσης του ασθενούς στην ιατρική πράξη, Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Βιοϊατρική (άρθρο 5), Σύμβαση Οβιέδου (Ν. 2619/98) κλπ).

Επειδή στην άποψη αυτή αντιτίθεται και ένα ευρύτατο κομμάτι της ιατρικής κοινότητας, το οποίο ο εν λόγω προκλητικά επιθυμεί να υποκαταστήσει, υβρίζει και λοιδωρεί.

Επειδή ανήκουμε στην κατηγορία εκείνων που αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον Covid, επομένως καθιστάμεθα αυτόχρημα «βλαμμένοι» και «ηλίθιοι» κατά το «ευφυές» και  καλοπληρωμένο φερέφωνο της αντίθετης άποψης.

Επειδή αντίθετα με εκείνον, εμείς δεν πληρωνόμαστε  για να εκφέρουμε δημόσια την άποψή μας, το οποίο θεωρούμε δικαίωμα και υποχρέωσή μας που ο εν λόγω δεν σέβεται, όπως προκύπτει από τους χαρακτηρισμούς του.

Επειδή ο χαρακτηρισμός μας ως «βλαμμένων» και «ηλίθιων» είναι επαρκώς προσδιορισμένος νομικά και προσωποποιείται όχι σε όλους αλλά στην συγκεκριμένη ομάδα πολιτών που δηλώνει ευθαρσώς ότι αρνείται να εμβολιαστεί, επομένως θίγει ατομικά  την τιμή και την υπόληψή μας, λόγω του ότι έχουμε τοποθετηθεί και επιχειρηματολογήσει  και προσωπικά στον κύκλο μας ευρύτερα υπέρ της απόψεως του προαιρετικού εμβολιασμού που αποτελεί και τη νομικά ορθή γνώμη, χωρίς όμως να υβρίζουμε τους έχοντες αντίθετη άποψη. 

Επειδή ο εν λόγω εγκαλούμενος έχει τελέσει αδιαμφισβήτητα τη νομοτυπική μορφή του άρθρου 361 ΠΚ (εξύβριση) ή άλλως του άρθρου 362 ΠΚ (δυσφήμηση)

Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και εμπρόθεσμη


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ


Να ασκηθεί κατά του εν λόγω ποινική δίωξη για το προαναφερθέν αδίκημα

Δηλώνουμε ότι παριστάμεθα ως πολιτικώς ενάγοντες για την υποστήριξη της κατηγορίας, επιφυλασσόμενοι για την αξίωση χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης ενώπιον των αστικών δικαστηρίων.

 

 

Σκάλα Λακωνίας, 2-12-2020   


Οδός Εμπόρων