Vekrakos
Spartorama | Τέσσερα έργα στην Π.Ε. Λακωνίας, συνολικού προϋπολογισμού 7.150.000 ευρώ, στο «Αντώνης Τρίτσης»

Τέσσερα έργα στην Π.Ε. Λακωνίας, συνολικού προϋπολογισμού 7.150.000 ευρώ, στο «Αντώνης Τρίτσης»

Spartorama 29/11/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Τέσσερα έργα στην Π.Ε. Λακωνίας, συνολικού προϋπολογισμού 7.150.000 ευρώ, στο «Αντώνης Τρίτσης»
Συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εντάσσονται δεκατρία έργα προϋπολογισμού 23.800.000 ευρώ
Οδός Εμπόρων

Εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του οποίου η Β΄ φάση εφαρμογής θα ξεκινήσει με τον νέο χρόνο. 

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, στη σχετική ανακοίνωση του οποίου (μεταξύ άλλων) παρατίθενται τα έργα για την Π.Ε. Λακωνίας: 

  1. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στην Δ.Ε. Ελους του Δήμου Ευρώτα, 820.000 ευρώ. Το έργο αφορά τη βελτίωση αγροτικών οδών στη Δημοτική Ενότητα Ελους του Δήμου Ευρώτα.
  2. Νέο σχολικό συγκρότημα Δήμου Ελαφονήσου, 2.700.000 ευρώ. Η πράξη περιλαμβάνει την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο) συνολικής δυναμικότητας 96 μαθητών.
  3. Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Τ.Κ. Μονεμβασιάς, 2.852.508,34 ευρώ. Η πράξη περιλαμβάνει την επέκταση των τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων στο υφιστάμενο διώροφο κτήριο και συγκεκριμένα, α) την δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τ.μ., β) την δημιουργία control room 79,8 τ.μ., γ) αποθήκες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις και wc 181,25 τ.μ. και δ) χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου. Το κτήριο, μετά την αποπεράτωση του έργου, θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μoυσείο – εκθετήριο για τις ανάγκες της τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.
  4. Επισκευή ανακαίνιση του κτηρίου Σπυρόπουλου στο Καστόρειο του Δήμου Σπάρτης, 779.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου στον οικισμό Καστορείου της Δημοτικής Ενότητας Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης είναι οι επεμβάσεις επισκευής, ανακαίνισης και αποκατάστασης του εν λόγω ανενεργού δημοτικού κτηρίου, ολικής επιφανείας 610,78 τ.μ., ώστε να καταστεί δυνατή στη συνέχεια η επανάχρησή του από τον Δήμο Σπάρτης. Με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου θα λειτουργήσει από τον Δήμο Σπάρτης πολυχώρος δραστηριοτήτων (ΚΑΠΗ, δημοτική βιβλιοθήκη, πολυχώρος εκδηλώσεων κλπ).


Οδός Εμπόρων