Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/5466/

Spartorama - Print | Η κρίση της οικογένειας στο επίκεντρο του Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Η κρίση της οικογένειας στο επίκεντρο του Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Η κρίση της οικογένειας στο επίκεντρο του Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Εισηγητής ήταν Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Ματθαίος Χάλαρης, εφημέριος – προϊστάμενος του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής
Οδός Εμπόρων

Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2017 το ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στην αίθουσα της Στέγης Νεότητος στη Σπάρτη, με θέμα: ‘’Η κρίση της οικογένειας και η υπέρβασή της’’.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας, για τους ιερείς που απεβίωσαν τον τελευταίο χρόνο.

Στην Στέγη Νεότητος τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης Πανοσ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό του εισηγητή Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτ. Ματθαίου Χάλαρη, εφημέριου – προϊστάμενου του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής και υπεύθυνου των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ακολούθησε η προσφώνηση του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον διακεκριμένο ομιλητή, για την αποδοχή της πρόσκλησής του μιλώντας με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα, την εργατικότητα και την πνευματική προσφορά του στον χώρο της Εκκλησίας. Ακολούθως, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος, αφού στην εποχή μας η οικογένεια βάλλεται ποικιλοτρόπως, με αποτέλεσμα να διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι χρέος της Εκκλησίας και του κάθε ιερέα να συμβάλλει στην διάσωση της οικογένειας με συμβουλευτικό, καταπραϋντικό και στοχευμένο λόγο.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο π. Ματθαίος Χάλαρης, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την τιμητική του πρόσκληση. Ακολούθως με μεστό και γλαφυρό λόγο ανέπτυξε το θέμα φωτίζοντας όλες τις πτυχές του. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες προτάσεις για την επίλυση οικογενειακών προβλημάτων, αλλά και για τον κομβικό ρόλο του κληρικού.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Σεβασμιώτατο.






immspartis.gr