Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/54578/

Spartorama - Print | Στ. Αραχωβίτης: «Μία ΜΕΘ και για το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, πρώην ΤΕΙ, στη Σπάρτη»

Στ. Αραχωβίτης: «Μία ΜΕΘ και για το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, πρώην ΤΕΙ, στη Σπάρτη»

Στ. Αραχωβίτης: «Μία ΜΕΘ και για το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, πρώην ΤΕΙ, στη Σπάρτη»
Πολλοί φοιτητές εγκαταλείπουν τη σχολή τους, καθώς φοβούνται την απαξίωση του πτυχίου τους
Οδός Εμπόρων

Διαδικτυακή συνάντηση με φοιτητές, μέλη του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων είχε την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Π. Σ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ο βουλευτής ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη προσωπικού. Οι φοιτητές δεν μπορούν να επιλέξουν μαθήματα της επιλογής τους, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν τα προτεινόμενα μαθήματα των οδηγών σπουδών και οδηγούνται σε επιλογές ανάγκης, το οποίο δημιουργεί προβλήματα και στην καθημερινότητα του εξαμήνου καθώς και στην ολοκλήρωση των σπουδών τους. Πολλοί φοιτητές  εγκαταλείπουν τη σχολή τους, καθώς φοβούνται την απαξίωση του πτυχίου τους.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τις προτάσεις  των νεαρών φοιτητών. Σε συμφωνία με τους φοιτητές δήλωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις διδασκόντων (ΠΔ 407/80), καθώς το εξάμηνο τρέχει και πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς κενά.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τους φοιτητές ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου κ. Κατσή για να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία προσλήψεων των διδασκόντων.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης ενημερώθηκε ότι το τμήμα των Ψηφιακών Συστημάτων έχει μόνο 5 μέλη ΔΕΠ και 2 ΕΤΕΠ. Είναι γεγονός ότι το τμήμα με αυτό τον αριθμό προσωπικού δεν μπορεί να λειτουργήσει και να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα σπουδών και τις ανάγκες των φοιτητών. Τις επόμενες μέρες, θα κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζοντας τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, ζητώντας μόνιμες προσλήψεις καθηγητών για να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά τέτοια προβλήματα που υποβαθμίζουν το Τμήμα και δημιουργούν πρόβλημα στο μέλλον των φοιτητών.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να διαφημίζουμε τις ενέργειές μας για διεκδίκηση νέου Τμήματος στην πόλη της Σπάρτης ενώ παράλληλα αδιαφορούμε για την ενίσχυση των υφιστάμενων τμημάτων με εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης ευχαρίστησε τους φοιτητές για την πρόσκληση και την ενημέρωση και δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός στις διεκδικήσεις της φοιτητικής κοινότητας. Η παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση για την πρόοδο και την ανάπτυξη, καθώς οι νέες και οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου μας.