Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/54561/

Spartorama - Print | Αργειτάκος: Παραίτηση της παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» από τις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου

Αργειτάκος: Παραίτηση της παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» από τις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου

Αργειτάκος: Παραίτηση της παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» από τις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου
«...κατά τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου, μόνον όσοι υποστηρίζουν αναφανδόν τις επιλογές της, χειροκροτώντας το δήθεν «θεάρεστο» έργο(;) της, επιθυμούν την πρόοδο του Δήμου μας»
Οδός Εμπόρων

Σήμερα Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, ο Επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης», κ. Σταύρος Αργειτάκος, απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τους κ.κ. Δήμαρχο Δήμου Σπάρτης και Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπάρτης με θέμα: «Παραίτηση της παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» από τις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου»


κ.κ. Δήμαρχε και Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, παρά τις περί του αντιθέτου πομπώδεις εξαγγελίες, για συμμετοχική δημοκρατία, αιρετών και πολιτών, στα συλλογικά όργανα και τις επιτροπές του Δήμου μας, μετά από 15 μήνες θητείας, πέταξε το προσωπείο και αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο.

Όλες οι διαδικασίες διαβούλευσης, διαλόγου και λειτουργίας των συλλογικών οργάνων έχουν καταστεί ανεπιθύμητες από τη Δημοτική Αρχή, αφού, κατά τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου, μόνον όσοι υποστηρίζουν αναφανδόν τις επιλογές της, χειροκροτώντας το δήθεν «θεάρεστο» έργο(;) της, επιθυμούν την πρόοδο του Δήμου μας, καθιστώντας άπαντες φέροντες αντίθετη ή απλώς διαφορετική γνώμη, ως δήθεν στρατευμένους, οι οποίοι τάχα «….ψάχνουν να βρουν προβλήματα στις λύσεις….». Άλλωστε, κατά τα ανωτέρω, η διαπίστωση αυτή είναι προφανής αφού όλοι μας βιώνουμε καθημερινά την «αρτιότητα» των λύσεων που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή!

Βεβαίως, αυτή η κατάσταση ισχύει εδώ και αρκετούς μήνες, στο μέγιστο βαθμό, και για τις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, προεξαρχούσης δε της πιο πρόσφατης μεθόδευσης της Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία με τη παράταξη του κ. Βαλιώτη, αναφορικά με τη νεοσυσταθείσα επιτροπή «Προγραμματισμού & Παρακολούθησης Τεχνικών Έργων».

Πιο συγκεκριμένα:

  • Tην Κυριακή 01.11.2020 έλαβε χώρα σύσκεψη (με τηλεδιάσκεψη) στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Δούκας, Μοιράγιας, Βαλιώτης, Αντιδήμαρχοι, ειδικοί συνεργάτες, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι ιδιώτες μελετητές, στην οποία συζητήθηκε η ανάπλαση της οδού Κ.Παλαιολόγου.
  • Την Δευτέρα 02.11.2020 κληθήκαμε σε συνάντηση για το ίδιο θέμα, η οποία αναβλήθηκε για την επομένη ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η παρουσία του κ. Δημάρχου.
  • Την Τρίτη 03.11.2020 (τελώντας πάντα σε πλήρη άγνοια για το ότι ήδη είχε λάβει χώρα η τηλεδιάσκεψη της Κυριακής), η παράταξή μας παρέστη στη συνάντηση εκπροσωπούμενη από τον επικεφαλής και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Τσούκλερη, όπου με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Δήμαρχος, αλλά και οι μελετητές, ήταν και πάλι απόντες. Ως εκ τούτου αποχωρήσαμε, καθώς θεωρούμε πως για να διαβουλευτούμε γόνιμα επί ενός θέματος μείζονος σημασίας, όπως η ανάπλαση της οδού Κ. Παλαιολόγου, είναι απαραίτητη η παρουσία του κ. Δημάρχου και των μελετητών.
  • Την Τετάρτη 04.11.2020 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο και παρά ταύτα, ουδείς μας ενημέρωσε για κάποια νέα συνάντηση ή γενικώς για το τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.
  • Την Πέμπτη 05.11.2020 έλαβε χώρα νέα σύσκεψη παρουσία των κ.κ. Δούκα, Βαλιώτη, Μοιράγια και λοιπών συμμετεχόντων για το ίδιο θέμα, χωρίς και πάλι να κληθούμε.

Το απόγευμα της ιδίας, για πρώτη φορά λάβαμε γνώση μέσω δελτίου τύπου αναρτηθέντος στην ιστοσελίδα του Δήμου, ότι στην τηλεδιάσκεψη της Κυριακής 01.11.2020 παρουσιάστηκαν τα προσχέδια που αφορούν στην ανάπλαση του Βόρειου & Νότιου τμήματος της οδού Κ. Παλαιολόγου, τα οποία, εν συνεχεία προωθήθηκαν για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Τα ανωτέρω περιγραφέντα αποτελούν απλώς ένα παράδειγμα, της ποιότητας των μεθοδεύσεων της Δημοτικής Αρχής.

Δυστυχώς, οι πρακτικές αυτές δε θα μπορούσαν, παρά να επιφέρουν την αντίδρασή μας. Η παράταξή μας δε θα παράσχει το μανδύα της δημοκρατικότητας, της δήθεν συνευθύνης ή την επιθυμητή από τη Δημοτική Αρχή συνενοχή, στα αποτελέσματα του χάους το οποίο δημιουργήσατε και του οποίου ηγείστε, ούτε βεβαίως θα συνηγορήσουμε στη «θεσμοθέτηση» της νέας-πρωτότυπης θέσης του «Ανεύθυνου Δημάρχου».

Με την παρούσα σάς γνωστοποιούμε ότι, πλέον η παράταξή μας, «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» με ομόφωνη απόφαση των Δημοτικών Συμβούλων της, αποσύρει τα μέλη της από όλες τις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, σεβόμενοι τους εαυτούς μας, αλλά πρωτίστως τους πολίτες του Δήμου Σπάρτης, αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε διακοσμητικές επιτροπές και ως επικυρωτές προειλημμένων, και σε πολλές περιπτώσεις λανθασμένων, αποφάσεων.

Ο Δήμος Σπάρτης έχει ανάγκη μία άλλη πολιτική, μία πολιτική αλήθειας και ουσίας, η οποία θα ανοίγει δρόμους και προοπτικές. Εμείς από πλευράς μας, θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των συμπολιτών μας.

Σταύρος Αργειτάκος
«Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης»