Vekrakos
Spartorama | Ανήλικοι Ρομά έκλεβαν χρυσαφικά και τα πουλούσαν σε χρυσοχοείο στη Σπάρτη

Ανήλικοι Ρομά έκλεβαν χρυσαφικά και τα πουλούσαν σε χρυσοχοείο στη Σπάρτη

Spartorama 08/11/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Ανήλικοι Ρομά έκλεβαν χρυσαφικά και τα πουλούσαν σε χρυσοχοείο στη Σπάρτη
54χρονος ιδιοκτήτης χρυσοχοείου συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Οδός Εμπόρων

Μέλη συμμορίας συμμορία ανηλίκων Ρομά που έκλεβαν χρυσαφικά και στη συνέχεια τα πουλούσαν σε χρυσοχοείο στη Σπάρτη βρίσκονται πλέον στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για τέσσερα άτομα , ηλικίας 13, 14, 15 και 17 ετών. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τους τρείς γονείς των ανήλικων, ηλικίας 31, 37 και 40 ετών, και κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους που από τις 22/10/2020 έως τις 2/11/2020, διέπραξαν: 

  • Δύο περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια σε τοπικές ενότητες του Δ. Σπάρτης, όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, ηλεκτρονική συσκευή και κινητά τηλέφωνα.
  • Δύο περιπτώσεις κλοπών μοτοποδηλάτων και μία περίπτωση κλοπής μοτοσικλέτας σε άλλες περιοχές του ίδιου Δήμου. Τα δίκυκλα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανήλικοι διέθεσαν τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά -έναντι χρηματικού ανταλλάγματος- σε έναν 54χρονο ιδιοκτήτη χρυσοχοείου στη Σπάρτη. 

Σε έλεγχο που έγινε στο εν λόγω κατάστημα βρέθηκαν τα κλαπέντα κοσμήματα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ ο 54χρονος συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Στην κατοχή των ανηλίκων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινης πράξης, ενώ τα λοιπά αφαιρεθέντα αντικείμενα, που βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε αγροτική περιοχή, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Οδός Εμπόρων