Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: Η Ανεκτίμητη Αξία της Δωρεάς Οργάνων Σώματος

Νεοκλής Κρητικός: Η Ανεκτίμητη Αξία της Δωρεάς Οργάνων Σώματος

Spartorama 05/11/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Υγεία
Νεοκλής Κρητικός: Η Ανεκτίμητη Αξία της Δωρεάς Οργάνων Σώματος
Η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών πρέπει να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας
Οδός Εμπόρων

Η 1η Νοεμβρίου  έχει θεσπιστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ) ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων. Στόχος η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση. Η αξία της δωρεάς οργάνων σώματος είναι ανεκτίμητη, ανυπολόγιστη, ευεργετική! Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν σωθεί από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση.

Η μεταμόσχευση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ιατρικής του 20ού αιώνα. Στην Ελλάδα όμως ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων παραμένει ακόμα πολύ χαμηλός. Αυτό συμβαίνει γιατί θεωρητικά οι περισσότεροι από εμάς είμαστε θετικοί στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων, στην πράξη όμως αισθανόμαστε φόβο, επιφυλακτικότητα ή ακόμη και αδιαφορία. Αυτό επιβάλλεται ν΄ αλλάξει! Αρκεί να σκεφτούμε ότι η πιθανότητα να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι, κάποια στιγμή της ζωής μας, ένα μόσχευμα, είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανά μας μετά θάνατον.

Η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών πρέπει να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας. Πρέπει να προτάξουμε την αγάπη, τον αλτρουισμό και τη γενναιοδωρία και να προσφέρουμε το πιο πολύτιμο δώρο στους συνανθρώπους μας: το δώρο της ζωής! 


Νεοκλής Δ. Κρητικός
Βουλευτής Ν. Λακωνίας
Νέα Δημοκρατία

 


Οδός Εμπόρων