Vekrakos
Spartorama | Ο Τάκης Αλεξανδράκης συμμετείχε ως εισηγητής στο 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις - video

Ο Τάκης Αλεξανδράκης συμμετείχε ως εισηγητής στο 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις - video

Spartorama 01/11/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Λακωνία
Ο Τάκης Αλεξανδράκης συμμετείχε ως εισηγητής στο 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις - video
«Η αποσύνδεση του αναπηρικού επιδόματος από το μισθολογικό αποτέλεσμα της εργασίας του ανθρώπου με αναπηρία»
Οδός Εμπόρων

Ο νομικός Τάκης Αλεξανδράκης συμμετείχε ως εισηγητής στο 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις (2nd Diversity in Business Conference 2020), που διοργανώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, στο Ζάππειο Μέγαρο από το Σωματείο ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (www.kean.gr).

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας και εξέτασε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς την αποδοχή της Διαφορετικότητας και της προσφοράς ίσων ευκαιριών από τις ελληνικές επιχειρήσεις, όπως ορίζει η νομοθεσία της ΕΕ. Σημειώνεται πως σύμφωνα μ’ αυτή η διαφορετικότητα περιλαμβάνει 6 διαστάσεις, (την ηλικία, την αναπηρία, τον πολιτισμό, το φύλο, το θρήσκευμα, τον γενετήσιο προσανατολισμό). 

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της εισήγησης του Τάκη Αλεξανδράκη για την διευκόλυνση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής:

«Η πρόσκληση του ΚΕΑΝ για να μιλήσω για την εργασία των ανθρώπων με αναπηρία με τίμησε ιδιαίτερα. Η ομαλή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο δια μέσου της εργασίας και η ψυχική ικανοποίηση της προσφοράς στην κοινωνία ωφελούν αναμφισβήτητα τον άνθρωπο με αναπηρία. Η πορεία της επαγγελματικής ανέλιξης παρεμποδίζεται όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων, γιατί δεν έχει αποσυνδεθεί η παροχή του αναπηρικού επιδόματος από το μισθολογικό αποτέλεσμα της εργασίας του. Ο λόγος είναι πως στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων το αναπηρικό επίδομα, που παρέχεται στον άνθρωπο με αναπηρία για να καλύπτει το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος ζωής που η αναπηρία αυτή καθ΄ αυτή προκαλεί, διακόπτεται. Το γεγονός αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στην απόφαση ενός ανθρώπου με αναπηρία να αναλάβει εργασιακά καθήκοντα με σύμβαση εργασίας ορισμένου ή αόριστου χρόνου. Σημειώνεται πως είχε αρχικά επιλεγεί η επιδοματική πολιτική ως η δέουσα λύση για την αντιμετώπιση των θεμάτων των ανθρώπων με αναπηρία. Δεν έγινε από εκεί και μετά όμως ποτέ μια ουσιαστική προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ανάλογης, με τις δυνατότητες του κάθε ανθρώπου με αναπηρία, εκπαίδευσής του και της δημιουργίας των προϋποθέσεων μιας υποστηριζόμενης επαγγελματικής ένταξης του, προσαρμοσμένης στο γνωστικό επίπεδο και τις ικανότητες καθενός μας, μεριμνώντας ταυτόχρονα για το επιβαλλόμενο από την ελληνική νομοθεσία, προσβάσιμο για όλους δομημένο και ψηφιακό περιβάλλον.

Τέτοιες πολιτικές πρέπει να εφαρμόσουμε. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενες και επιβαλλόμενες από το νόμο παρεμβάσεις. Για παράδειγμα οι ιστότοποι του δημοσίου είναι πρακτικά απροσπέλαστοι για μεγάλο τμήμα των ανθρώπων με αναπηρία, γιατί δεν δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας για όλους και τα προβλεπόμενα στην ελληνική νομοθεσία, με ευθύνη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ομοίως ολιγωρία του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών αποτελεί η μη εφαρμογή της νομοθεσίας της σχετικής με την προσβασιμότητα για όλους στο φυσικό και στο δομημένο περιβάλλον. Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ενάγουν το ελληνικό κράτος, όταν αυτό δεν εφαρμόζει το νόμο, απαιτώντας σχετική αποζημίωση. Αν και διαθέτουμε ένα ισχυρό νομικό οπλοστάσιο, αποτελεί κοινό μυστικό πως πάσχουμε στην εφαρμογή του».



Οδός Εμπόρων