Vekrakos
Spartorama | Δήμος Σπάρτης: Κάλεσμα σε ιδιοκτήτες για κοπή κλαδιών που προεξέχουν σε αγροτικό δρόμο

Δήμος Σπάρτης: Κάλεσμα σε ιδιοκτήτες για κοπή κλαδιών που προεξέχουν σε αγροτικό δρόμο

Spartorama 27/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Δήμος Σπάρτης: Κάλεσμα σε ιδιοκτήτες για κοπή κλαδιών που προεξέχουν σε αγροτικό δρόμο
Κατά μήκος του Αγροτικού δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Τρύπης και Αγίας Ειρήνης
Οδός Εμπόρων

Καλούνται οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων κατά μήκος του Αγροτικού δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Τρύπης και Αγίας Ειρήνης να προβούν άμεσα (εντός 5 ημερών) σε κλάδεμα των προεξέχοντων στον αγροτικό δρόμο κλαδιών δένδρων ή θάμνων διότι δυσχεραίνεται η κίνηση των οχημάτων ασφαλείας (πυροσβεστικών, μηχανημάτων έργου, κλπ) και επιπρόσθετα παρεμποδίζεται η ευχερής υλοποίηση του έργου ύδρευσης της Σπάρτης που υλοποιεί η ΔΕΥΑΣ στην περιοχή.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ’ αριθ. 1/2008 Αγρονομικής διάταξης (ΦΕΚ 1691 Β΄2008) «Απαγορεύεται να αφήνονται προεξέχοντα προς οδούς κοινής χρήσεως κλαδιά δένδρων, θάμνοι ή άλλα αντικείμενα που εμποδίζουν τη διέλευση».

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 22.5 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου (ΑΔΣ 71/2016 ΑΔΑ: 7ΕΨ7Ω1Ν-Τ2Ξ και ΑΔΣ 245/2016 ΑΔΑ: 79ΚΗΩ1Ν-9ΕΨ): «δεν επιτρέπεται να προεξέχουν προς οδούς κοινής χρήσης από ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα κλαδιά δέντρων, θάμνοι κ.λπ. … τα οποία εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία … οχημάτων… Οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν να τα κλαδεύουν έγκαιρα. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος μπορεί να προβεί σε κοπή κλαδιών που δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια των … οχημάτων…».

Τα ανωτέρω συνιστούν παραβάσεις της Αγρονομικής νομοθεσίας και του Κανονισμού του Δήμου, και επισύρουν συγκεκριμένες ποινές και πρόστιμα.

Προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας προκειμένου να καθαριστεί η οδός από προεξέχοντα κλαδιά.


O Αντιδήμαρχος Π.Π.
Αθανάσιος Καρλαύτης


Οδός Εμπόρων