Vekrakos
Spartorama | Επεισοδιακή διαμαρτυρία Ρομά για την προφυλάκιση ομοφύλου τους στις Αμύκλες Σπάρτης

Επεισοδιακή διαμαρτυρία Ρομά για την προφυλάκιση ομοφύλου τους στις Αμύκλες Σπάρτης

Spartorama 27/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Επεισοδιακή διαμαρτυρία Ρομά για την προφυλάκιση ομοφύλου τους στις Αμύκλες Σπάρτης
Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν ιδιαιτέρως προσεκτική και ψύχραιμη
Οδός Εμπόρων

Σε διαμαρτυρία, με κλείσιμο της Ε.Ο. Σπάρτης - Γυθείου, στο ύψος των Αμυκλών, με κάψιμο λάστιχων αλλά και κάψιμο παλαιού αυτοκινήτου προχώρησαν, χθες 26/10/2020, γύρω στις 5:00 το απόγευμα, μεγάλη ομάδα από Ρομά της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την φυλάκιση ομοφύλου τους.

Πρόκειται για τις συνέπειες του ξυλοδαρμού από Ρομά (αλλά και της απαγωγής, σύμφωνα με πολλούς), των δυο αντιδημάρχων Σπάρτης που έλαβε χώρα την προηγούμενη Πέμπτη, και το αποτέλεσμα των ανακρίσεων που κατέληξαν στην προφυλάκιση ενός ομοφύλου τους με την κατηγορία του ξυλοδαρμού αλλά και της αρπαγής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και εκπρόσωπο των Ρομά κ. Καραγκούνη, οι διαμαρτυρόμενοι παραδέχονται ότι οι δυο αντιδήμαρχοι υπέστησαν σωματική βία (υπό μορφή χαστουκιών), όχι όμως ότι απήχθησαν κιόλας όπως λένε οι κατηγορίες. Θεωρούν άδικη την προφυλάκιση του ομοφύλου τους και απαιτούν την άμεση αποφυλάκισή τους.

Τέθηκε και το ζήτημα τριών αδειών πωλητή στην Λαϊκή Αγορά Σπάρτης, που σύμφωνα με τους Ρομά τους τις είχε υποσχεθεί ο κ. Δήμαρχος εδώ και έναν χρόνο.

Δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τον δρόμο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και ακούστηκαν φράσεις περί «πυρομαχικών» και «όπλων».

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν ιδιαιτέρως προσεκτική και ψύχραιμη. Καταλυτική φαίνεται να ήταν η παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή Σπάρτης, κ. Τσιγαρίδη. Σύμφωνα με τους Ρομά τους ενημέρωσε ότι ο ομόφυλός τους θα αποφυλακιστεί το πολύ σε δυο ημέρες, οπότε και άνοιξαν τον δρόμο μετά από τρεις ώρες περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρακείμενο οικόπεδο, δυο παράγκες των Ρομά καίγονταν επίσης. Δεν έχει αποδειχτεί ακόμη ποιοι είναι οι υπαίτιοι της πυρκαγιάς. Τέλος, κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι την προηγούμενη νύκτα βεβηλώθηκε (από αγνώστους προς το παρόν) το Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών, με αχαρακτήριστο και αηδιαστικό τρόπο, με αποτέλεσμα να μην γίνουν καθόλου τα μαθήματα της ημέρας, προκειμένου το σχολείο να καθαριστεί επιμελώς και να ξαναγίνει λειτουργικό.


Οδός Εμπόρων