Vekrakos
Spartorama | Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στη Σπάρτη

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στη Σπάρτη

Spartorama 26/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στη Σπάρτη
Κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα από αντιπροσωπείες των μαθητών των Σχολείων A/θμιας, και B/θμιας Εκπ/ης
Οδός Εμπόρων

Από την Π. Ε. Λακωνίας ανακοινώθηκε:
  1. Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
  2. Με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημοσίας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 

Συγκεκριμένα, στην πόλη της Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί

  1. Γενικός και τριήμερος Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου. 

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 

  • Κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα από αντιπροσωπείες των μαθητών των Σχολείων A/θμιας, και B/θμιας Εκπ/ης με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, Οδηγούς και Προσκόπους με τους βαθμοφόρους τους. 

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

  • Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό και εκφώνηση πανηγυρικού
  • Επιμνημόσυνη Δέηση στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα και κατάθεση στεφάνων


Οδός Εμπόρων