Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/54425/

Spartorama - Print | Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα, προσήχθησαν εκατόν σαράντα έξι (146) και έγινε έλεγχος σε χίλια τριακόσια εξήντα πέντε (1365)
Οδός Εμπόρων

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 22.10.2020, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια τριακόσια εξήντα πέντε (1365) άτομα, εκ των οποίων τα χίλια είκοσι εννέα (1029) ήταν ημεδαποί και τα τριακόσια τριάντα έξι (336) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια επτά (807) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν σαράντα έξι (146) άτομα, από τα οποία εβδομήντα οκτώ (78) ήταν ημεδαποί και εξήντα οκτώ (68) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα. 

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν:

  • Ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Μία (1) ημεδαπή, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
  • Οκτώ (8) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε: 

  • από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 16.9.2020 έως 21.9.2020 στους Μολάους Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονης ημεδαπής, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δώδεκα (312) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: 

  • μικροποσότητα κοκαΐνης και ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -29- γραμμαρίων, στην Αργολίδα,
  • -2- δενδρύλλια κάνναβης και αντικείμενα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (λάμπες, εξάρτημα εξαερισμού, θερμοπομπός κ.α.), στην Κορινθία,
  • μικροποσότητα κάνναβης, στη Λακωνία,
  • μικροποσότητα κάνναβης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.