Vekrakos
Spartorama | Εκτενές αφιέρωμα του κ. Δημητρίου Μπαγιώκου για τη ζωή και τα 40 χρόνια αρχιερατείας του σεπτού Ποιμενάρχη μας

Εκτενές αφιέρωμα του κ. Δημητρίου Μπαγιώκου για τη ζωή και τα 40 χρόνια αρχιερατείας του σεπτού Ποιμενάρχη μας

Spartorama 23/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Εκτενές αφιέρωμα του κ. Δημητρίου Μπαγιώκου για τη ζωή και τα 40 χρόνια αρχιερατείας του σεπτού Ποιμενάρχη μας
«Μεγάλη η δίψα για μάθηση, αλλά ακόμα μεγαλύτερη η αγάπη προς τον Θεό και την Εκκλησία»
Οδός Εμπόρων

Εκτενές αφιέρωμα για τη ζωή και τα 40 χρόνια αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, με τίτλο «40 χρόνια ευλογημένης αρχιερατείας», παρουσιάζει ο κ. Δημήτρης Μπαγιώκος. 

Σημειώνει ο αρθρογράφος: «Το να επιχειρήσει κανείς να σκιαγραφήσει την πολυσχιδή προσωπικότητα και να καταγράψει με λεπτομέρεια το έργο ενός τόσο άξιου Ιεράρχη, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Παράλληλα μία τέτοια προσπάθεια θα προσέκρουε στην ταπεινοφροσύνη του σεπτού Ποιμενάρχη μας, ο οποίος – παρά το χάρισμα του λόγου που τον διακρίνει – προτιμά να μιλά περισσότερο με πράξεις αγάπης. Για το λόγο αυτό, θα αρκεστούμε, στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, σε μία αναδρομή στην πορεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την ενθρόνισή του, καθώς και σε μία περιεκτική αναφορά στο τεράστιο τεσσαρακονταετές έργο του, με την ευχή στην καταγραφή αυτή να προστεθούν πολλές και σημαντικές ακόμα σελίδες τα επόμενα χρόνια επ’ ωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.»

 

Δείτε όλο το αφιέρωμα εδώ


Οδός Εμπόρων