Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/5441/

Spartorama - Print | Δόθηκαν οι πρώτες υποτροφίες του νεοσύστατου Ιδρύματος Τζάκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Δόθηκαν οι πρώτες υποτροφίες του νεοσύστατου Ιδρύματος Τζάκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Δόθηκαν οι πρώτες υποτροφίες του νεοσύστατου Ιδρύματος Τζάκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Πρόκειται για το «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα αδελφών Παναγιώτου, Ελένης και Χρυσάνθου Τζάκα εκ Κρεμαστής»
Οδός Εμπόρων

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης προχώρησε πρόσφατα στη σύσταση και λειτουργία ενός ακόμη ιδρύματος υπό την επωνυμία «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα αδελφών Παναγιώτου, Ελένης και Χρυσάνθου Τζάκα εκ Κρεμαστής» (ΦΕΚ 1869/Β/30.5.2017).

Σύμφωνα με το Καταστατικό, σκοποί του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί αυτοτελές Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την εποπτεία της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι (α) η κατά τον καλύτερο τρόπο αξιοποίηση του ακινήτου και η διαχείριση των κατατεθειμένων χρημάτων, (β) η ενίσχυση ενός φοιτητή της Ιατρικής Σχολής και ενός υποψήφιου κληρικού ή κληρικού φοιτητή της Θεολογικής ή άλλης Εκκλησιαστικής Σχολής με τη χορηγία χρηματικού ποσού, το ύψος του οποίου θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και (γ) η ενίσχυση και άλλων φοιτητών, ορφανών ή τέκνων πολυτέκνων οικογενειών ή απόρων, με διάφορα μικρότερα ποσά εφ’ όσον θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των σκοπών του νεοσύστατου ιδρύματος, το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο υπό την προεδρεία του σεπτού Ποιμενάρχη μας και στη συνέχεια, στην αίθουσα υποδοχής του Επισκοπείου, συγκεντρώθηκαν οι επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων, που ήταν υποψήφιοι για την υποτροφία. Συγκεκριμένα, για την υποτροφία της Θεολογικής Σχολής μοναδικός επιτυχών ήταν ο Γεώργιος Κόνιαρης, υιός του πατρός Ανδρέα Κόνιαρη εφημερίου Ανωγείων. Για την Ιατρική Σχολή οι επιτυχόντες ήταν οι εξής: Παναγιώτης Παυλέρος του Σπυρίδωνα (1ο Λύκειο Σπάρτης – Σχολή Πατρών), Ευστράτιος Κονίδης του Παναγιώτη (2ο Λύκειο Σπάρτης – Σχολή Ηρακλείου), Δημήτριος Κρητικός του Παναγιώτη (2ο Λύκειο Σπάρτης – Σχολή Αθηνών), Χρήστος Μουτής του Παναγιώτη (2ο Λύκειο Σπάρτης – Σχολή Αθηνών), Παρασκευή Μυλωνάκου του Ευστρατίου (2ο Λύκειο Σπάρτης - Σχολή Αθηνών), Βερενίκη Παλούμπα Μόρσινγκ του Ρομπέρτους (3ο Λύκειο Σπάρτης – Σχολή Πατρών), Ιωάννα Λύρα του Πέτρου (Λύκειο Μολάων – Σχολή Πατρών) και Μαρία Ευφροσύνη Λιβανού του Παναγιώτη (Λύκειο Νεαπόλεως – Σχολή Αθηνών).

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε και συνεχάρη τους επιτυχόντες και τους γονείς που παραβρέθηκαν, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους σκοπούς του νεοσύστατου Ιδρύματος. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες ο Πανάγαθος Θεός να τους χαρίζει υγεία σωματική και ψυχική, χαρά και προκοπή.

Τον λόγο πήραν και γονείς, οι οποίοι ευχαρίστησαν την Ιερά Μητρόπολη και τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την μέριμνα που επιδεικνύει – με έναν ακόμη τρόπο – για τη νεολαία του τόπου και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Ακολούθησε η διαδικασία της κλήρωσης κατά την οποία τυχερή αναδείχθηκε η Μαρία Ευφροσύνη Λιβανού από τη Νεάπολη, η οποία θα πάρει υποτροφία της τάξεως των χιλίων ΕΥΡΩ (1000,00€).

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον σεπτό Ποιμενάρχη μας να μοιράζει, ως ευλογία, σε όλους τους νέους φοιτητές βιβλία και ένα δώρο προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.