Vekrakos
Spartorama | Δωρεάν η μελέτη για τη νέα γέφυρα στη Σκάλα από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της παράκαμψης Βλαχιώτη

Δωρεάν η μελέτη για τη νέα γέφυρα στη Σκάλα από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της παράκαμψης Βλαχιώτη

Spartorama 22/10/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Δωρεάν η μελέτη για τη νέα γέφυρα στη Σκάλα από την εταιρεία που έχει αναλάβει  το έργο της παράκαμψης Βλαχιώτη
Το έργο κατασκευής της γέφυρας θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2021
Οδός Εμπόρων

Δωρεάν προσφέρει στην Περιφέρεια η εταιρεία «Λιόντος και Συνεργάτες ΕΠΕ» την μελέτη της νέας γέφυρας του Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας, η οποία θα αντικαταστήσει την παλαιά υφιστάμενη σιδερένια γέφυρα που συνδέει δύο οικισμούς. 

Η εν λόγω εταιρεία, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα της Περιφέρειας και ήδη η προσφορά της για την δωρεάν εκπόνηση της πιο πάνω μελέτης -η δαπάνη για την οποία θα ανερχόταν σε 200.000 ευρώ- θα έλθει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. 

«Ευχαριστώ δημόσια τη συγκεκριμένη εταιρεία για τη δωρεά της, η οποία βοηθά στην ικανοποίηση ενός αιτήματος που εκκρεμεί περί τα 80 χρόνια» σημείωσε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του. 

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία ολοκληρώνει οσονούπω την μελέτης της γέφυρας στη Βαλύρα της Μεσσηνίας, ενώ έχει αναλάβει και το έργο της παράκαμψης Βλαχιώτη στη Λακωνία. 

Ο περιφερειάρχης σημείωσε, καταλήγοντας, ότι τα έργα των δύο πιο πάνω γεφυριών θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2021.


Οδός Εμπόρων