Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/54340/

Spartorama - Print | Τι να προσέξουμε στην ανακαίνιση μπάνιου;

Τι να προσέξουμε στην ανακαίνιση μπάνιου;

Τι να προσέξουμε στην ανακαίνιση μπάνιου;
Συνήθως όταν μιλάμε για ανακαίνιση σπάνια σκεφτόμαστε τα πιο πρακτικά σημεία στα οποία επιβάλλεται να δίνουμε προσοχή παρά έχουμε το μυαλό μας κυρίως στη διακόσμηση του χώρου
Οδός Εμπόρων

Η  ανακαίνιση μπάνιου είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και προσοχή και γι’ αυτό το λόγο δεν την επιλέγουμε συχνά. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό και να μην την αμελούμε, αφού το μπάνιο είναι ένας χώρος που ταλαιπωρείται, καθώς χρησιμοποιείται συχνά μες στη μέρα.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε κατά την ανακαίνιση;

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξουμε, όταν θελήσουμε να ανακαινίσουμε το χώρο του μπάνιου μας, είναι να επιλέξουμε μια εταιρεία ανακαίνισης η οποία θα μας ενημερώσει επαρκώς για όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, καθώς επίσης θα αναλάβει να διεκπεραιώσει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν το δημόσιο και που προηγούνται κάθε ανακαίνισης που κάνουμε (άδειες, ένσημα ΙΚΑ κ.ά.).

Συνήθως όταν μιλάμε για ανακαίνιση σπάνια σκεφτόμαστε τα πιο πρακτικά σημεία στα οποία επιβάλλεται να δίνουμε προσοχή παρά έχουμε το μυαλό μας κυρίως στη διακόσμηση του χώρου και στα καινούρια έπιπλα.

Όμως, ειδικά για το μπάνιο, είναι κρίσιμο να ελέγξουμε τις σωληνώσεις, οι οποίες φθείρονται με το πέρασμα των χρόνων και μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνες, αφού χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Μάλιστα, εάν η κατασκευή μας στο μπάνιο ξεπερνά τα 25-30 χρόνια πρέπει να διορθώσουμε την υπάρχουσα στεγανοποίηση, η οποία αποτρέπει διαρροές και τυχόν βλάβες και να φτιάξουμε νέο δίκτυο ύδρευσης. Είναι σημαντικό να γίνει σωστή τοποθέτηση των σωληνώσεων και οι σωληνώσεις αυτές να έχουν τις απαιτούμενες ρύσεις για τα νερά.

Επίσης, καλό είναι, όταν αποφασίσουμε να ανακαινίσουμε το μπάνιο μας, να επιλέξουμε να εγκαταστήσουμε και έναν πίνακας υδροληψίας. Με τον πίνακα υδροληψίας κάθε παροχή είναι αυτόνομη και κλείνει με δικό της διακόπτη πάνω σ’ αυτόν. Δηλαδή, το κρύο νερό του νιπτήρα, το καζανάκι, το ζεστό νερό της μπαταρίας της μπανιέρας έχουν το καθένα τον διακόπτη τους μέσα στον πίνακα. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να διατηρούμε το ζεστό νερό για τη μπανιέρα μας και να μην ξοδεύεται μέσα από άλλες χρήσεις του νερού.

Τελειώνοντας αυτές τις εργασίες…

Ολοκληρώνοντας αυτές τις εργασίες, λοιπόν, οι οποίες είναι και οι πιο βασικές σε ένα μπάνιο, είμαστε έτοιμοι να επιλέξουμε τα πλακάκια, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που θέλουμε, ώστε ο χώρος να αποκτήσει στυλ και χαρακτήρα.

Η διαδικασία που ξεκινά μετά τον έλεγχο και την απαραίτητη αντικατάσταση των φθαρμένων και παλιών σωληνώσεων, είναι πια μόνο διασκεδαστική και το μόνο που απαιτεί από εμάς είναι η δημιουργική μας σκέψη.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι καλό να επιλέξουμε όσο το δυνατόν πιο ανοιχτόχρωμα πλακάκια και χρώματα στους τοίχους, καθώς και καθρέφτες, ώστε να δώσουμε την αίσθηση ενός ευρύχωρου και καθαρού δωματίου στην περίπτωση που το μπάνιο μας είναι μικρό.

Αν μάλιστα μας αρέσει οι χώροι του σπιτιού μας να αποπνέουν μια αίσθηση φρεσκάδας, γιατί να μην προσθέσουμε μικρά φυτά εσωτερικού χώρου στο μπάνιο μας, τα οποία, εκτός των άλλων, θα δώσουν και θετική ενέργεια στο χώρο μας.

Και το καινούριο μας μπάνιο είναι έτοιμο!

Άρθρο από https://www.dynamichome.gr/