Vekrakos
Spartorama | Το ελληνικό Euphoria Reatreat στο Μυστρά πρώτο στην παγκόσμια λίστα spa του Tatler

Το ελληνικό Euphoria Reatreat στο Μυστρά πρώτο στην παγκόσμια λίστα spa του Tatler

Spartorama 04/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Το ελληνικό Euphoria Reatreat στο Μυστρά πρώτο στην παγκόσμια λίστα spa του Tatler
To επισκέπτεσαι και φεύγεις «καινούρια», μέσα σου κι έξω σου…
Οδός Εμπόρων

Συνεχίζει να «σαρώνει» τα διεθνή βραβεία το ελληνικό Euphoria Retreat, ο ολιστικός προορισμός ευεξίας και αναζωογόνησης στους πρόποδες του Ταύγετου. Πρόσφατα, ακόμα και το περιοδικό της βρετανικής αριστοκρατίας Tatler το κατέταξε στην πρώτη θέση ανάμεσα στα κορυφαία spa ξενοδοχεία του κόσμου. Χτισμένο σε τέσσερα επίπεδα, σε μια βουνοπλαγιά δίπλα στο Μυστρά, εξωτερικά παραπέμπει σε πετρόκτιστο, παραδοσιακό μοναστήρι. Συγκεκριμένα υπερίσχυσε όλων στην καθιερωμένη, ετήσια λίστα Tatler Spa Awards, σε συνεργασία με τη Healing Holidays. 


To ντεκόρ και οι θεραπείες 

Η βυζαντινή τέχνη έχει  επηρεάσει καθοριστικά το design και τη χρωματική παλέτα των χώρων. Αν παρατηρήσει κανείς τα κίτρινα, χρυσά και κόκκινα των βυζαντινών εικονογραφιών του Μυστρά, θα αντιληφθεί τις ομοιότητες. Zen και minimal πινελιές συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα στα δωμάτια με την ορεινή θέα. 

Όλα είναι μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ενώ τα προγράμματα (από τις θεραπείες μέχρι την διατροφή) είναι απόλυτα εξατομικευμένα. Σχεδιασμένα από την ομάδα συμβούλων και θεραπευτών του Euphoria Retreat σύμφωνα με επιστημονικά αποδεδειγμένες μεθόδους και εξειδικευμένα θεραπευτικά πρότυπα, έχουν σαν στόχο να πραγματοποιήσουν μια ουσιαστική πνευματική και σωματική μεταμόρφωση. Εδώ αναπτύσσονται θεραπείες και προγράμματα απώλειας βάρους, detox, εκγύμνασης, γιόγκα, αναζωογόνησης και ομορφιάς αλλά και πνευματικής μεταμόρφωσης. 

Τα  media χαρακτηρίζουν την επίσκεψη εκεί  «life time εμπειρία».

 

Spa και διαμονή 

Περιλαμβάνει βυζαντινό, μυστικιστικό χαμάμ με τρούλους, σφαιρική πισίνα- αξιοθέατο που αν και φαντάζει διαστημική έχει έμπνευση την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης. Στη βάση της καθρεφτίζεται το φεγγάρι και ακούγονται ήχοι της θάλασσας. Η σπειροειδής σκάλα με το φεγγίτη, που ενώνει τους τέσσερις ορόφους του spa, κρύβει το Waterwell βάθους 25 μέτρων για θερμά και κρύα ποδόλουτρα. 

To διατηρητέο οίκημα του 1830 διαθέτει 54 δωμάτια, 6 αυτόνομους ξενώνες αλλά και μεγάλη τραπεζαρία, βιβλιοθήκη για περισυλλογή, όπως και σάλες ή εξώστες που διατίθενται για ιδιωτικά δείπνα. 

 

Η «οικοδέσποινα» Μαρίνα Εφραίμογλου 

Δημιουργός του Euphoria Retrat είναι η Μαρίνα Εφραίμογλου, η οποία μετά από καριέρα στον χρηματοοικονομικό κλάδο (διετέλεσε πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας Telesis) άλλαξε ρότα ζωής όταν χτυπήθηκε από τον καρκίνο στα 29 της χρόνια. Όπως αναφέρει: «Το πρώτο ολιστικό well-being destination spa στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο το τρίπτυχο σώμα - ψυχή - πνεύμα, αλλά και το πώς η ιστορικότητα και η ενέργεια του μέρους (Μυστράς, Ταΰγετος, αρχαία Σπάρτη, Βυζάντιο) συναντιούνται και δημιουργούν μια μοναδική ολότητα. Στο όραμά μου ανέλαβε να δώσει ζωή η αρχιτέκτονας Ναταλία Εφραίμογλου, ενώ στην πορεία εντάχτηκε στο project και η εταιρεία decaARCHITECTURE. Σημαντικό ρόλο στις διακρίσεις μας έχει παίξει και το προσωπικό του ξενοδοχείου, που κατά 85 είναι Λάκωνες. Το πολυπληθέστερο κοινό μας είναι Έλληνες. Ακολουθούν οι Άγγλοι και μετά οι Αμερικανοί. Οι Έλληνες μας επισκέπτονταν στην αρχή για γουικέντ, ως luxury προορισμό, αλλά καθώς γνωρίζουν τη retreat πλευρά μας έρχονται και ξανάρχονται».


Μπακοπούλου Άντυ, thebest.gr 

*Το ελληνικό Euphoria Retrat βρέθηκε στην κορυφή της λίστας Tatler και ακολουθούν τα: Racho La Puerto στο Μεξικό, Bawah Reserve στην Ινδονησία, Monkey Island Estate στην Αγγλία, Six Senses στο Μπουτάν, Palacio Estoril στην Πορτογαλία






















































  



Οδός Εμπόρων