Vekrakos
Spartorama | ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: «Η τύχη εμφάνισε τα κρούσματα αλλά δεν λύνει το πρόβλημα για τη Λακωνία.»

ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: «Η τύχη εμφάνισε τα κρούσματα αλλά δεν λύνει το πρόβλημα για τη Λακωνία.»

Spartorama 01/10/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Πολιτική Υγεία
ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: «Η τύχη εμφάνισε τα κρούσματα αλλά δεν λύνει το πρόβλημα για τη Λακωνία.»
Η κυβερνητική ολιγωρία είναι προφανής μπροστά στο 2ο κύμα της πανδημίας
Οδός Εμπόρων

Ο «τυχαίος» εντοπισμός των κρουσμάτων Covid-19 στον Δήμο Ευρώτα μέσω προγράμματος ανίχνευσης ελονοσίας σε περιοχή με αναμενόμενη αύξηση εργατικού πληθυσμού, αναδεικνύει την έλλειψη σχεδιασμού της  κυβέρνησης. Αυτό διαφαίνεται από την δράση δύο μόνο κινητών μονάδων υγείας (Κ.Ο.Μ.Υ) για ολόκληρο τον νομό. 

Η κυβερνητική ολιγωρία είναι προφανής μπροστά στο 2ο κύμα της πανδημίας. Επανειλημμένα αδιαφόρησαν στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για έμφαση σε προληπτικούς ελέγχους με τεστ σε ευάλωτες εστίες πληθυσμού όπως εργάτες γης, Ρομά, δομές προσφύγων και ενίσχυση των Μονάδων Υγείας με προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Συγχρόνως, η κυβέρνηση υποβάθμισε το Ε.Σ.Υ. μη εντάσσοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην αντιμετώπιση του Covid-19. 

Προτείνουμε για την Λακωνία τον εφοδιασμό όλων των μονάδων υγείας με γρήγορα τεστ, με προσλήψεις υγειονομικών, με δημιουργία 2 ακόμα Κινητών Ομάδων Υγείας στον Δήμο Ευρώτα και τον Δήμο Μονεμβασίας και ενίσχυση των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου Ευρώτα (Σκάλα, Γεράκι, Γλυκόβρυση, Νιάτα, Άγιος Δημήτριος, Απιδιά και Δαφνί). 

Προτείνουμε τον πολλαπλασιασμό των ελέγχων στα σημεία εισόδου (ΚΤΕΛ), στους εργάτες γης και τον γενικό πληθυσμό. Τέλος, καλούμε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και την τοπική αυτοδιοίκηση να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους εργάτες γης που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα.

 

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.  Τμήμα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας


Οδός Εμπόρων