Vekrakos
Spartorama | Δήμος Ευρώτα: 39 τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης

Δήμος Ευρώτα: 39 τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης

Spartorama 30/09/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Υγεία
Δήμος Ευρώτα: 39 τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης
Ποια μέτρα ανακοίνωσε για την περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς
Οδός Εμπόρων

Ειδικά μέτρα αποφασίστηκαν για τον δήμο Ευρώτα στη Λακωνία, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα σε εργάτες γης. 

Από τα πρώτα 805 δείγματα που ελήφθησαν από εργάτες γης- αλλοδαπούς και μη- τα 39 έως τώρα είναι θετικά στον ιό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται σε δύο κοινότητες. Όσοι βρέθηκαν θετικοί έχουν απομονωθεί σε ξεχωριστές δομές και είναι υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ όλες οι στενές επαφές τους έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον δήμο Ευρώτα. Συγκεκριμένα, θα υποβληθούν σε τεστ όλοι οι αλλοδαποί εργάτες γης στην περιοχή- περίπου 1.300 άτομα- ενώ μέχρι τη διενέργεια των ελέγχων θα απέχουν από την εργασία τους. Επίσης, αποφασίστηκε ότι οι εργάτες γης θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μάσκες χορηγήθηκαν από τον δήμο Ευρώτα, ενώ αποφασίστηκε και ο έλεγχος των μετακινήσεων των εργατών γης από και προς την επίμαχη περιοχή. 

Σε ό,τι αφορά τους κατοίκους του δήμου Ευρώτα, αποφασίστηκε η διενέργεια τεστ για κορωνοϊό σε όσους συνεργάζονται ή έχουν έρθει σε επαφή με εργάτες γης. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους κατοίκους της περιοχής σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.


www.lifo.gr


Οδός Εμπόρων