Vekrakos
Spartorama | Επιστολή Διαμαρτυρίας προς Ionian Channel

Επιστολή Διαμαρτυρίας προς Ionian Channel

Spartorama 27/09/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Επιστολή Διαμαρτυρίας προς Ionian Channel
Από την Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Αγαπητοί φίλοι, 

Απευθυνόμαστε προς τον έγκριτο τηλεοπτικό σταθμό σας για να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το μονόπλευρο και τελείως αποπροσανατολιστικό ρεπορτάζ του συνεργάτη σας κ. Τάκη Κούρου, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 25 - 9 - 2020, σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης, το οποίο, για 2η φορά μέσα σε 7 μήνες, με συντριπτική πλειοψηφία 26 ΝΑΙ - 12 ΟΧΙ, ενέκρινε την επί 34 χρόνια πάγια θέση του δήμου Σπάρτης για ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό στο Νέο Κόσμο Σπάρτης, από το 2008.

Το έργο αυτό αποτελεί σθεναρή διεκδίκηση των κατοίκων αλλά και του Συλλόγου Δασκάλων Λακεδαίμονος από το 1986. Χάρη σ’ αυτόν τον αγώνα ιδρύθηκε το 6ο Σχολείο στα 1994, αγοράστηκε το οικόπεδο στα 2008 αντί 600.000 ευρώ και εντάχθηκε η εκπόνηση της Μελέτης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με 470.000 ευρώ, περίπου.

Το γεγονός ότι η ελληνική Πολιτεία κρατά ιδρυμένο το σχολείο επί 26 χρόνια, η περιφέρεια Πελοποννήσου το έχει επί χρόνια ενταγμένο στο πρόγραμμά της και αναμένει τον δήμο να ζητήσει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης το εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία (μέχρι «χθες» ομόφωνα), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ  Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» το στηρίζει ανεπιφύλακτα (έγγραφο 201/19-12-2019), η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας επίσης (έγγραφο 126/20-1-2020) και οι κάτοικοι της συνοικίας το διεκδικούν σθεναρά και ανυποχώρητα από το 1986, ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι το  6ο Δημοτικό Σχολείο - 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης αποτελεί ΣΗΜΕΡΑ κορυφαία προτεραιότητα για την τοπική εκπαίδευση.

Η πρόταση του δημάρχου την οποία απέρριψε το δημοτικό συμβούλιο περιείχε τη λύση του κτηριακού προβλήματος 4 Νηπιαγωγείων σε βάρος του 6ου Σχολείου. Η δική μας η πρόταση, η οποία -τελικά- εγκρίθηκε, περιέχει τη λύση του προβλήματος των Νηπιαγωγείων μέσα από την υλοποίηση του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, αφού, με την ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού που θα προκύψει, θα απελευθερωθούν επαρκείς χώροι στα πολυθέσια σχολεία της Σπάρτης, όπου θα μπορέσουν να στεγαστούν τουλάχιστον τα 5 από τα 7 νηπιαγωγεία της πόλης που στερούνται αιθουσών.

Εκτός τούτου, ως επιτροπή κατοίκων, έχουμε υποδείξει προς τη δημοτική αρχή δύο οικόπεδα χαρακτηρισμένα για σχολική χρήση (ΟΤ 519 & ΟΤ 250) τα οποία μπορεί να τα αγοράσει για την ανέγερση νηπιαγωγείων. Για τον ίδιο σκοπό μπορεί η δημοτική αρχή να κινηθεί προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του οικοπέδου του ΠΗΛΑΛΕΙΟΥ  ιδρύματος πίσω από το ξενοδοχείο ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ, μια διαδικασία που την είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά δεν την συνέχισε η παρούσα. 

Δεν μένει άλλο παρά ο κ. Δήμαρχος Σπάρτης να  εκτελέσει ΑΜΕΣΑ την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως είναι εκ του νόμου υποχρεωμένος και να δρομολογηθεί, το συντομότερο δυνατόν, η λύση των σοβαρών προβλημάτων, τόσο της Προσχολικής Αγωγής όσο και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στην πόλη της Σπάρτης.

 

Αγαπητοί φίλοι,

Ευελπιστούμε ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης αλλά και δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα παρουσιαστεί η απάντησή μας στον τηλεοπτικό σταθμό σας, στην ίδια εκπομπή και την ίδια ώρα.           

Με ειλικρινή εκτίμηση για την προσφορά σας στον τόπο και την κοινωνία.

                                                                                

Σπάρτη, 27-9-2020

Η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης
για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης

Πληροφ: Μητράκος Ευάγγελος
Θεσπιέων 10 Σπάρτη
Τηλ: 6970 880197


Οδός Εμπόρων