Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/54214/

Spartorama - Print | «Διευκρινίσεις για τα νέα κρούσματα του COVID 19 στον Δήμο Ευρώτα», της προέδρου της Τ.Κ. Σκάλας

«Διευκρινίσεις για τα νέα κρούσματα του COVID 19 στον Δήμο Ευρώτα», της προέδρου της Τ.Κ. Σκάλας

«Διευκρινίσεις για τα νέα κρούσματα του COVID 19 στον Δήμο Ευρώτα», της προέδρου της Τ.Κ. Σκάλας
Τα κρούσματα COVID 19 ΔΕΝ αφορούν την Τοπική Κοινότητα Σκάλας
Οδός Εμπόρων

Σχετικά με τα νέα 28 κρούσματα COVID 19 που αναφέρονται στα δελτία τύπου (χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα ακόμα από τον ΕΟΔΥ), θέλω να ενημερώσω τους συνδημότες μου και όλους τους πολίτες, ότι τα συγκεκριμένα κρούσματα ΔΕΝ αφορούν την Τοπική Κοινότητας Σκάλας όπως λαθεμένα αναφέρεται στα δελτία τύπου.

Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας, με συναίσθηση του χρέους και της ευθύνης μου, είμαι υποχρεωμένη να αποκαταστήσω την αλήθεια για την ηρεμία της περιοχής μας και του επαγγελματικού κόσμου.

Φυσικά και πρέπει να υπάρξει υπευθυνότητα όλων μας σύμφωνα με τις οδηγίες της Ιατρικής Επιστημονικής Κοινότητας για την υγεία και την ασφάλεια στην Σκάλα και στο Δήμο Ευρώτα.

Πέρα όμως των μέτρων της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης,  απαιτούνται επί πλέον μέτρα και δράσεις πολιτικής και υγειονομικής προστασίας εκ μέρους της Πολιτείας και του Δήμου, με συντονισμένα πρωτόκολλα για τον Κορονοϊό.

Άλλωστε έχουμε ως περιοχή αποδείξει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες υγειονομικές καταστάσεις που είναι βέβαιο με την εγκατάσταση για εργασία πάσης φύσεως αποκαλούμενους μετανάστες – πρόσφυγες κυρίως Αφροασιατικής προέλευσης.

Συμπερασματικά θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες δράσεις με συναίνεση και συνεννόηση προληπτικών μέτρων και με παρεμβατικές πολιτικές,  στους εγκαταστημένους αλλοδαπούς  εργάτες γης.

Συνεπώς, στην περιοχή της Σκάλας, δεν καταγράφεται κανένα κρούσμα από τα αναφερόμενα 28 νέα κρούσματα του COVID 19.

Τηρούμε όλα τα μέτρα και αναμένουμε άμεσες αποτελεσματικές δράσεις από την Πολιτεία.

Θεωρώ, η προσφορά όπου ζητηθεί, της Προέδρου και του Τοπικού Συμβουλίου Σκάλας, είναι αυτονόητη, γιατί η προάσπιση της υγείας είναι πάνω απ’ όλα!


Γκουβούση - Κούρλα Ιωάννα
Πρόεδρος της Τ.Κ.  Σκάλας – Δήμου Ευρώτα
Σκάλα 26/9/2020