Vekrakos
Spartorama | Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού, για την Ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου – 7ου Ν/γείου Σπάρτης

Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού, για την Ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου – 7ου Ν/γείου Σπάρτης

Spartorama 24/09/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού, για την Ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου – 7ου Ν/γείου Σπάρτης
Προειδοποιούμε πως οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον αυτού του σχολείου
Οδός Εμπόρων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, στη συνεδρίαση της 23-9-2020, με 26 ΝΑΙ (από τις παρατάξεις Αργειτάκου – Βολιώτη  - Βουνάση) και 12 ΟΧΙ (από την παράταξη Δούκα) επιβεβαίωσε με τρόπο ηχηρό και αδιαμφισβήτητο, την αναγκαιότητα ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό, στο Νέο Κόσμο, διευρύνοντας, μάλιστα, εντυπωσιακά την αρχική πλειοψηφία (18 ΝΑΙ-12 ΟΧΙ) του Φεβρουαρίου 2020.

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου - Ψυχικού  εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την απόφαση αυτή, αφού πρόκειται για ένα σχολείο το οποίο θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες μιας  μεγάλης συνοικίας που στερείται σχολικής μονάδας, θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης ΟΛΩΝ των σχολείων της πόλης και θα συντελέσει αποφασιστικά στη λύση του στεγαστικού προβλήματος των Νηπιαγωγείων.

Οι κάτοικοι Ν. Κόσμου - Ψυχικού θεωρούν πως στην χθεσινή συνεδρίαση δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι. Υπήρξε ΜΟΝΟ μια ισχυρότατη και αδιαμφισβήτητη απόφαση  του δημοτικού  συμβουλίου για σύναψη προγραμματικής σύμβασης Δήμου -  Περιφέρειας που ΠΡΕΠΕΙ να υλοποιήσει ΑΜΕΣΑ ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος, ως θεσμός, έχει εκ του νόμου ένα ξεκάθαρο ειδικό υπηρεσιακό καθήκον, αυτό της εκτέλεσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών.

Προειδοποιούμε πως οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον αυτού του σχολείου, το οποίο κατακτήθηκε δικαιωματικά με τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων και του εκπαιδευτικών.

 

Σπάρτη 24 - 9 - 2020
Η Επιτροπή των Κατοίκων


Οδός Εμπόρων