Vekrakos
Spartorama | Ναι κ. Δήμαρχε, δεν είναι ντροπή, πουλήστε τα αγάλματα με κέρδος και σώστε τις «Καρυάτιδες»

Ναι κ. Δήμαρχε, δεν είναι ντροπή, πουλήστε τα αγάλματα με κέρδος και σώστε τις «Καρυάτιδες» - video

Ν.Μ. 22/09/2020 Εκτύπωση Άνθρωποι! Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Ναι κ. Δήμαρχε, δεν είναι ντροπή, πουλήστε τα αγάλματα με κέρδος και σώστε τις «Καρυάτιδες»
«Ντροπή είναι να κοιτάμε αλλού, να αγνοούμε την πρωτοφανή αθλητική υπέρβαση που πέτυχαν οι κοπέλες της Σπάρτης…»
Οδός Εμπόρων

Μία από τις πιο απογοητευτικές αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας εκδηλώθηκε τον τελευταίο μήνα όταν τέθηκε το θέμα με την άνοδο της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου «οι Καρυάτιδες», στην Α΄ Εθνική κατηγορία. (βλέπε και άρθρο εδώ). 

Όπως αναφέρεται και στο άρθρο «Η άνοδος ωστόσο στην πρώτη Εθνική συνεπάγεται …«άνοδο» σε όλες τις κλίμακες», και φυσικά και στην οικονομική. Η ομάδα καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια από θεσμούς, χορηγούς και φίλους ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις της μεγαλύτερης κατηγορίας στη χώρα. 

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/8/2020 ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ματζουράνης και τοποθετήθηκε επίσης και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γεωργία Δεδεδήμου. Στο δημοτικό Συμβούλιο της 26/8/2020, επανέφερε το θέμα ο κύριος Δημήτρης Αποστολάκος, οπότε έγινε γνωστό, κατά την απάντηση της κας Δεδεδήμου, ότι από τις 18.000 Ευρώ που χρειάζεται η ομάδα για να έχει δικαίωμα να αγωνίζεται στην κατηγορία, ο Δήμος λόγω οικονομικών δυσκολιών, μπορεί να την επιδοτήσει μόνο με 8.000  Ευρώ. 

Έχει γραφεί και ειπωθεί, χωρίς να έχει ποτέ διαψευστεί, ότι τα δύο αγάλματα από φελιζόλ, που τοποθετήθηκαν στις εισόδους της πόλης κατά τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από την μάχη των Θερμοπυλών, αγοράστηκαν από τον Δήμο έναντι του ποσού 6.200 Ευρώ. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9/9/2020, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, ο κ. Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι, αν η πόλη θέλει, αναλαμβάνει την δέσμευση να τα πωλήσει με κέρδος. Αρκεί να τεθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό να αποφασίσει την πώλησή τους. 

Αν υποθέσουμε ότι ο Δήμος εισπράττει 6.500 Ευρώ από την πώληση των αγαλμάτων, μαζί με τα 8.000 Ευρώ της επιχορήγησης, απομένουν 3,500 Ευρώ για να μπορέσει η ομάδα να δώσει το παρόν, και εδώ κολλάει το για πρώτη φορά, στην πρώτη Εθνική κατηγορία. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν τρόποι να μαζευτούν τα 3.500 Ευρώ με δωρεές, συνεισφορές ακόμα και εράνους από τους απλούς φιλάθλους Σπαρτιάτες. Θα είναι πολλά τα οφέλη για την πόλη, όπως πολύ σωστά αναλύει στο βίντεο ο κος Μαντζουράνης. 

Όχι κ. Δήμαρχε, δεν είναι ντροπή για την πόλη να «ξεπουλήσει», τα αγάλματα, τα «με κιτς τρόπο φωτισμένα»,  από φελιζόλ, τα οποία «αγοράστηκαν φθηνά» ή πολύ ακριβά κατ’ άλλους, για να διακοσμήσουν για δεκαπέντε ημέρες τις εισόδους της πόλης και να φωτογραφηθούν δίπλα τους οι πολίτες. 

Ντροπή είναι να κοιτάμε αλλού, να αγνοούμε την πρωτοφανή αθλητική υπέρβαση που πέτυχαν οι κοπέλες της Σπάρτης και να αποποιούμεθα τις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με τις λέξεις «Καρυάτιδες Σπάρτης» (στα ελληνικά αυτή την φορά), που θα κατέκλυζαν όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, αθλητικά και όχι μόνον.

 

Ν. Μ. 

 

Υ.Γ.: Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί ένας Δημοτικός Σύμβουλος, (λέτε;), ο οποίος θα θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της πώλησης των αγαλμάτων, ώστε  να δοθεί η ευκαιρία στον κ. Δήμαρχο να αποδείξει πόσο υπεύθυνα υλοποιεί τις δεσμεύσεις του.


Οδός Εμπόρων