Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/51091/

Spartorama - Print | Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Οδηγήτρια - «Αφεντικό», στον Βυζαντινό Μυστρά

Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Οδηγήτρια - «Αφεντικό», στον Βυζαντινό Μυστρά

Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Οδηγήτρια - «Αφεντικό», στον Βυζαντινό Μυστρά
Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 και από ώρας 7.30 έως 10.00 π.μ.
Οδός Εμπόρων

Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Πολιτείας Μυστρά  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, που θα τελεσθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 και από ώρα 7.30 έως 10.00 π.μ., στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βροντοχίου Παναγίας της Οδηγήτριας «Αφεντικό», στον Βυζαντινό Μυστρά.

Ο Ναός της Θεοτόκου Οδηγήτριας κτίσθηκε το 1310 μ.Χ. (κατ’ άλλους κτίσθηκε 1290-1295 Αν. Ορλάνδος) στην βορειοανατολική άκρη της Κάτω Χώρας του Μυστρά, ως Καθολικό της Μονής του Βροντοχίου από τον ηγούμενο Παχώμιο και Μέγα Πρωτοσύγκελο της Πελοποννήσου.

Το μνημείο αυτό είναι γνωστό στην διεθνή βιβλιογραφία ως «Αφεντικό» και με το όνομα αυτό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Gabriel Millet το 1895 στην πρώτη του αναφορά από τις έρευνες του στον χώρο του Μυστρά.

Η είσοδος στο Κάστρο θα είναι ελεύθερη.

Με πρωτοβουλία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου – που αυτές τις ημέρες συμπληρώνει 40 έτη αρχιερατείας και άοκνης προσφοράς με τεράστιο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο – ο οποίος έχει την άποψη ότι οι Ιεροί Ναοί του Μυστρά πρέπει να λειτουργούν ως Κέντρα Λατρείας του Τριαδικού Θεού, τελέσθηκε προ τριακονταπενταετίας και συνεχίζεται κάθε χρόνο Λειτουργία σε Ναό (Μουσείο;) του Βυζαντινού Μυστρά.

Τηρούμε τα Μέτρα κατά του Covid – 19.

 

Μυστράς, 3 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Καστάνης

Ο Γραμματέας
Γιάννης Λαζαρίδης