Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/51058/

Spartorama - Print | Έκθεση Φωτογραφίας «Άνθρωποι» του Αλέξανδρου Μπουγάδη

Έκθεση Φωτογραφίας «Άνθρωποι» του Αλέξανδρου Μπουγάδη

Έκθεση Φωτογραφίας «Άνθρωποι» του Αλέξανδρου Μπουγάδη
Την έκθεση στηρίζει με την αιγίδα του ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος
Οδός Εμπόρων

Η έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Μπουγάδη, αποτυπώνει την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων που είναι «στο περιθώριο της ζωής». «Οι άνθρωποι» αποτυπώνουν το σκοτεινό σημείο που βρίσκεται σήμερα ο πολιτισμός με την κοινωνική αδικία, τη φτώχεια και το μαράζωμα του λαού.

Έκθεση φωτογραφίας από 4 Σεπτεμβρίου στην Ριζά Σπάρτης.

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος στηρίζει με την αιγίδα του την έκθεση φωτογραφίας «Άνθρωποι» του Αλέξανδρου Μπουγάδη, που θα πραγματοποιηθεί 4 ως 14/9/2020 στο Πρώην Δημοτικό Σχολείο Βαφειού - Ριζάς Σπάρτης.

Εγκαίνια Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Σπάρτης - Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειού - Ριζάς

Ώρες λειτουργίας: 19:00 - 22:00.

Η παρουσία και υποστήριξή σας θα είναι χαρά και τιμή για τον δημιουργό. 



Ο Αλέξανδρος Μπουγάδης γεννήθηκε στην Σπάρτη όπου και ζει μόνιμα. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και είναι λάτρης της φωτογραφίας όπου ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά από το 2010. Το 2016 ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία ως photoreporter στο ιδιόκτητο Μ.Μ.Ε Spartavoice.gr φωτογραφίζοντας προσωπικότητες όπως τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Π. Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, τον π. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, καθώς και των, π. Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και νυν Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις φωτογραφίας ανά την Ελλάδα ως συμμετέχων σε πολλές φωτογραφικές ομάδες αλλά και ατομικές εκθέσεις.

Φωτογραφίες του έχουν εκδοθεί από τουριστικά περιοδικά, τουριστικούς οδηγούς Δήμων όπως της Σπάρτης, σε Μ.Μ.Ε. της Λακωνίας, ευχετήριες κάρτες αλλά και στο Βικιπαίδεια, έχει λάβει μέρος στο Λεύκωμα my_greece των εκδόσεων Bell 2017, σε φωτογραφικό ημερολόγιο του 2017, συμμετοχή στο εικαστικό ανθολόγιο 2017-2018 και 2019-2020 των εκδόσεων Όστρια, συμμετοχή τον Ιούνιο του 2019 στην έκθεση φωτογραφίας Greece in Focus στην Myro Gallery Θεσσαλονίκης, στην έκθεση και λεύκωμα του project My_villages της φωτογραφική ομάδας Gr Events Instagram, που παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ 2019 καθώς και στην 5η πολιτιστική εβδομάδα του Ωδείου Μελοποιία στην Σπάρτη.

Τον Απρίλιο του 2018 έλαβε συμμετοχή από την ομάδα Gr Events Instagram στο πρόγραμμα My_Andros φωτογραφίζοντας την Άνδρο για τον Τουριστικό οδηγό του Δήμου και συμμετοχή στην εν λόγω φωτογραφική έκθεση, όπου το συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβε το Tourism Awords 2019.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 με την ομάδα Gr Events Instagram συμμετείχε στο progect My_Lipsi και συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 32 φωτογράφοι.

Έχει διακριθεί από το meteo.gr το 2018 και το 2019.

Τον Απρίλιο το 2020 έλαβε το χρυσό βραβείο με θέμα «Φωτογραφίζουμε εντός» που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός HIT fm 93,6 της Λέσβου.

Συμμετοχή εθελοντικά το 2018 στη φωτογράφιση του κλασικού Μαραθωνίου Αθήνας, από το 2015 έως και το 2019 στο Αθλητικό γεγονός Σπάρταθλον, το οποίο είναι αγώνας υπεραποστάσεων ξεκινώντας από την Αθήνα έως την Σπάρτη, το Spartan Race από το 2017 έως 2019 και σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα της Λακωνίας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας από Έλληνες Διακεκριμένους Φωτογράφους όπως ο κ. Γεώργιος Δεπόλλας, ο Ακαδημαϊκός Πλάτων Ριβέρης, Μάρω Κουρή, Βασίλης Νίκας κ.α.