Vekrakos
Spartorama | Στ. Αραχωβίτης: «Ανάγκη για έμπρακτη στήριξη και προστασία των έργων του Πολιτισμού»

Στ. Αραχωβίτης: «Ανάγκη για έμπρακτη στήριξη και προστασία των έργων του Πολιτισμού»

Spartorama 28/08/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Πολιτισμός
Στ. Αραχωβίτης: «Ανάγκη για έμπρακτη στήριξη και  προστασία των έργων του Πολιτισμού»
«Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η ταυτότητα μας»
Οδός Εμπόρων

Την καθιερωμένη επίσκεψη στο Ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα πραγματοποίησε και φέτος, την Τετάρτη, 26 Αυγούστου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Στ. Αραχωβίτης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου από τον καθηγητή αρχαιολογίας – μουσειολογίας Ιουνίου Πανεπιστημίου Δρ. Σταύρο Βλίζο και την ομάδα ερευνητών.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία των ανασκαφών, της συντήρησης του αρχαιολογικού χώρου και της αναστήλωσης του μνημειακού θρόνου του Απόλλωνα. Οι εξέχοντες επιστήμονες εργάζονται σκληρά και προσδοκούν στην σύνδεση της τοπικής κοινωνίας, των κατοίκων με τον αρχαιολογικό χώρο. Ο βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να βρούμε ελεύθερο χρόνο να επισκεφτούμε όλοι τους αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας, να ενημερωθούμε για το παρελθόν και την ιστορία της περιοχής μας.

Η πολιτεία και το υπουργείο Πολιτισμού πέρα από την υποχρέωση να ολοκληρώσουν τα έργα που εποπτεύουν, οφείλουν να στηρίξουν και να ενισχύσουν με κονδύλια  επιπλέον ερευνητικά, ανασκαφικά και αναστηλωτικά έργα του νομού μας όπως το Ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα διότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.





  



Οδός Εμπόρων