Vekrakos
Spartorama | Ιερέας της Μητρόπολης Μάνης φέρεται ότι πούλησε ψεύτικα διαμάντια σε κοσμηματοπωλείο στην Νίκαια

Ιερέας της Μητρόπολης Μάνης φέρεται ότι πούλησε ψεύτικα διαμάντια σε κοσμηματοπωλείο στην Νίκαια

Spartorama 22/08/2020 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Ιερέας της Μητρόπολης Μάνης φέρεται ότι πούλησε ψεύτικα διαμάντια σε κοσμηματοπωλείο στην Νίκαια
Τέθηκε ήδη σε απαγόρευση από πάσης ιεροπραξίας από τη Μητρόπολη Μάνης - Τι ισχυρίζεται ο ιερέας
Οδός Εμπόρων

Πρωτοφανές περιστατικό στη Νίκαια, με έναν ιερέα να μπαίνει σε κοσμηματοπωλείο και να πουλάει ψεύτικα διαμάντια, προκειμένου να στηρίξει, όπως είπε στον κοσμηματοπώλη, τη Μητρόπολη Μάνης! 

Όπως μετέδωσε το Star, στις αρχές Αυγούστου ένας ιερέας πήγε σε κοσμηματοπωλείο και έβγαλε από το ράσο του μερικά μικρά διαμαντάκια, κομμένα σε τύπου μπριγιάν. Τα έδωσε, λοιπόν, στον κοσμηματοπώλη και του είπε ότι θέλει να τα πουλήσει, για να βγάλει χρήματα, προκειμένου να στηρίξει τη Μητρόπολη της περιοχής του (της Μάνης εν προκειμένω), καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. 

Ο κοσμηματοπώλης τα πέρασε από ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο «έδειξε» πως τα διαμάντια είναι γνήσια, και ο ιερέας πήρε τα χρήματα και έφυγε. 

Αργότερα, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου αποφάσισε να πάει τα διαμάντια σε ένα ειδικό εργαστήριο. Και εκεί έπαθε σοκ. 

Τα διαμάντια, όπως έμαθε, είναι, τελικά, προσομοιώματα διαμαντιών, αρίστης ποιότητας! Τόσο... αρίστης, δε, που ούτε το μηχάνημα δεν μπορούσε να αναγνωρίσει πως είναι «μαϊμού»! 

Ο κοσμηματοπώλης αμέσως έτρεξε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε μήνυση στον ιερέα, ο οποίος, τέθηκε ήδη σε απαγόρευση από πάσης ιεροπραξίας από τη Μητρόπολη Μάνης! 

Σε ανακοίνωση, μάλιστα, που εξέδωσε η Μητρόπολη σχετικά με το περιστατικό, αναφέρει τα εξής: 

«Σχετικά με δημοσίευμα περί απάτης κληρικού της ιεράς μητροπόλεως Μάνης, η μητρόπολη ανακοινώνει ότι ο εν λόγω κληρικός με άμεση απόφαση του σεβασμιώτατου μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, έχει τεθεί σε απαγόρευση από πάσης ιεροπραξίας, ως επίσης και έχει ήδη ασκηθεί εκκλησιαστική-κανονική ποινική δίωξη κατ’ αυτού βάσει του Ν. 5383/1932 ΄΄Περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας΄΄.

Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης».




Για την δίκαιηw παρουσίαση του θέματος παραθέτουμε και την ηχητική συνέντευξη που έδωσε o iιερέας σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας zougla.gr


Τι ισχυρίζεται ο ιερέας 

Από την πλευρά του ο ιερέας, σε επικοινωνία που είχε με τη Ζούγκλα, ισχυρίστηκε ότι πράγματι πήγε στο συγκεκριμένο κατάστημα για να πουλήσει πολύτιμους λίθους και συγκεκριμένα μπριγιάν, τα οποία ανήκουν στην οικογένειά του. Ο κοσμηματοπώλης, αφού εκτίμησε την αξία τους, του έδωσε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, ωστόσο, την μεθεπόμενη ημέρα του ζήτησε να του το επιστρέψει, γιατί όπως του είπε, οι πέτρες δεν ήταν αληθινές. Ο ιερέας υποστηρίζει επίσης, ότι έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του κοσμηματοπώλη ενώ σημειώνει πως ο ίδιος βρίσκεται στην διάθεση των αστυνομικών αρχών. 

Ακούστε τι δήλωσε ο ιερέας στη Ζούγκλα:


 


gazzetta.gr, zougla.gr


Οδός Εμπόρων