Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/48966/

Spartorama - Print | Βαμβακού: Συναυλία με σόλο βιολοντσέλο από τον Δημήτρη Καραγιαννακίδη

Βαμβακού: Συναυλία με σόλο βιολοντσέλο από τον Δημήτρη Καραγιαννακίδη

Βαμβακού: Συναυλία με σόλο βιολοντσέλο από τον Δημήτρη Καραγιαννακίδη
Ο Δημήτρης Καραγιαννακίδης είναι μέλος του Όρος Ensemble
Οδός Εμπόρων

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020, στις 21:00

Σχολείο Βαμβακούς 

Είσοδος: Δωρεάν

Τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας

Φόρμα κράτησης


Η σονάτα για σόλο βιολοντσέλο του Ούγγρου συνθέτη Zoltan Kodaly αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του ρεπερτορίου του οργάνου. Γραμμένη το 1915, στη Βουδαπέστη, έχει ως ξεκάθαρη πηγή έμπνευσης τη λαϊκή παραδοσιακή ουγγρική μουσική, η καταγραφή της οποίας και η ενσωμάτωσή της σε πρωτότυπες συνθέσεις αποτέλεσε το βασικό έργο της ζωής του. 

Ο Δημήτρης Καραγιαννακίδης αφού έλαβε Δίπλωμα Βιολοντσέλου από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ρούσι Ντράγκνεβ), συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία (Bachelor από την Ακαδημία του Saarbrucken – τάξη Ulrich Voss, Master από την Ακαδημία του Munster – τάξη Matias de Oliveira Pinto) με μία σύντομη στάση στο Άμστερνταμ για σπουδές πάνω στο κουαρτέτο εγχόρδων. Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί σπουδές για απόκτηση σολιστικού διπλώματος στην Ακαδημία του Munster. Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ.. Έχει δώσει συναυλίες και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Βραζιλία, Κίνα, Ισπανία, Αίγυπτο, Ουγγαρία, Γαλλία, Ελβετία. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του PelionFestival και μέλος του Duo Plegma με τον πιανίστα Αλέξιο Λίζο και του νεοσύστατου Oros Ensemble.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας της Vamvakou Revival και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).