Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/48783/

Spartorama - Print | «Ανικανότητα, Αδιαφορία ή Αναισθησία;», από τον Στράτη Κοκκορό

«Ανικανότητα, Αδιαφορία ή Αναισθησία;», από τον Στράτη Κοκκορό

«Ανικανότητα, Αδιαφορία ή Αναισθησία;», από τον Στράτη Κοκκορό
«Καλείται ο Δήμαρχος που κατάγεται από το χωριό μας, να μας δώσει σαφή και άμεση απάντηση, ειδάλλως να προβούμε σε έρανο προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία των Γοράνων»
Οδός Εμπόρων

Τον Οκτώβριο του 2019, κατέρρευσε τμήμα μαντρότοιχου στον κεντρικό δρόμο των Γοράνων, εντός του οικισμού. Στις συνεχόμενες οχλήσεις των κατοίκων προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η απάντηση του ήταν πως αρμόδια είναι η περιφέρεια. Χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληροι μήνες μέχρι τον Μάρτιο του 2020 ώστε να αντιληφθεί ο αντιδήμαρχος ότι η ευθύνη είναι του Δήμου και να στείλει την τεχνική υπηρεσία, η οποία τοποθέτησε πασαλάκια και κόκκινες ταινίες επί του δρόμου προς αποφυγήν ατυχήματος και τα οποία και πήρε ο αέρας τα εξαφάνισε, λίγες εβδομάδες αργότερα. Έκτοτε είχαμε διαβεβαιώσεις ότι από μέρα σε μέρα θα έλθει ο εργολάβος να αποκαταστήσει τον δρόμο. Φθάσαμε στον Ιούλιο 2020, μετά από τόσους μήνες για να μάθουμε από την οικονομική επιτροπή ότι ψηφίστηκε το έργο και μάλιστα ομόφωνα δηλαδή και από τις παρατάξεις Αργειτάκου και Βαλιώτη, ως κατεπείγον. Το έργο όμως δεν ανατέθηκε εγκαίρως (!) με συνέπεια να παρέλθει το διάστημα του κατεπείγοντος και πολύ πιθανόν θα περάσει ακόμη ένας χρόνος για την εκτέλεση του έργου.

Όλους αυτούς τους μήνες έχει διακοπεί η συγκοινωνία προς Γοράνους και Βασιλική με αποτέλεσμα οι γονείς πρωί και μεσημέρι να μεταφέρουμε τους μαθητές εκτός χωριού για να τους παραλάβει το λεωφορείο. 


Υ.Γ.: Καλείται ο Δήμαρχος που κατάγεται από το χωριό μας, να μας δώσει σαφή και άμεση απάντηση, ειδάλλως να προβούμε σε έρανο προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία των Γοράνων και τα οχήματα να διέρχονται με ασφάλεια από το σημείο. 

Ευστράτιος Κοκκορός
Κάτοικος Γοράνων