Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/47750/

Spartorama - Print | Τζανετέα: «Η Μάνη ανησυχεί γιατί η επιτροπή για τον εορτασμό του 1821 δεν αναφέρει καθόλου τη λέξη Μάνη και Μανιάτες»

Τζανετέα: «Η Μάνη ανησυχεί γιατί η επιτροπή για τον εορτασμό του 1821 δεν αναφέρει καθόλου τη λέξη Μάνη και Μανιάτες» - video

Τζανετέα: «Η Μάνη ανησυχεί γιατί η επιτροπή για τον εορτασμό του 1821 δεν αναφέρει καθόλου τη λέξη Μάνη και Μανιάτες»
«Δεν είναι μια τεχνοιοικονομική μελέτη ο εορτασμός, είναι ιστορία, είναι αγωνία, είναι δράσεις, είναι αποτελέσματα… είναι συναίσθημα, το συναίσθημα των Ελλήνων»
Οδός Εμπόρων

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, η εξάμηνης διάρκειας προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πελοπόννησος Α.Ε. με αντικείμενο την υλοποίηση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. 

Εισηγήτρια ήταν η Λάκαινα Περιφερειακή Σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής  κα Μαργαρίτα Σπυριδάκου. 

Στην τελική διαμόρφωση του κειμένου της σύμβασης, το οικονομικό αντικείμενο της οποίας ανέρχεται σε 619.000, συμπεριελήφθησαν και οι υποδείξεις που έγιναν από την αντιπολίτευση του σώματος, κυρίως τροποποιήσεις που αφορούν σε πληρέστερο έλεγχο των πρωτοβουλιών της Πελοπόννησος Α.Ε., από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αξιοσημείωτη υπήρξε η παρέμβαση της επίσης Λάκαινας Συμβούλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κας Αδαμαντίας Τζανετέα, η οποία αφού διευκρίνισε ότι η προγραμματική σύμβαση πρέπει σαφώς να προχωρήσει για την υλοποίηση του Εκθεσιακού Περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, λόγω του κατεπείγοντος της δράσης, κάλεσε την κα Σπυριδάκου να αποσύρει την εισήγηση για όλες τις υπόλοιπες δράσεις και να μην αφεθεί μια Αναπτυξιακή Εταιρεία να αποφασίσει για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πελοπόννησο χωρίς οι αιρετοί της Περιφέρειας να έχουν συμφωνήσει πριν την βασική κατεύθυνση των εορτασμών που πρέπει να αφορούν όλη την Πελοπόννησο. 

Ειδικότερα η κα Τζανετεά μετέφερε στο σώμα την ανησυχία των πολιτών της Λακωνίας και ιδιαιτέρως της Μάνης οι οποίοι «πιστεύουν ότι ακόμη και διακόσια χρόνια μετά παραγκωνίζονται, υποβαθμίζονται αποσιωπούνται και δεν αναγνωρίζονται καν εκείνα τα γεγονότα στα οποία πρωτοστάτησαν, θεμελίωσαν και ολοκλήρωσαν…». Και κατέληξε «...ας μην αφήσουμε τους πολίτες να μας υπερφαλαγγίσουν».