Vekrakos
Spartorama | Μάνης Χρυσόστομος Γ’: «Ο Ιουστινιανός δεν έφτιαξε τζαμί αλλά χριστιανικό ναό»

Μάνης Χρυσόστομος Γ’: «Ο Ιουστινιανός δεν έφτιαξε τζαμί αλλά χριστιανικό ναό»

Spartorama 12/07/2020 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Μάνης Χρυσόστομος Γ’: «Ο Ιουστινιανός δεν έφτιαξε τζαμί αλλά χριστιανικό ναό»
«Εντόνως, η χριστιανική, αδούλωτη, ηρωική και ιστορική Μάνη διαμαρτύρεται για την βαρβαρότητα αυτή ενάντια στο παγκόσμιο αυτό πολιτιστικό μνημείο»
Οδός Εμπόρων

Ο σεβασμιώτατος  μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί:

«Η απόφαση του τουρκικού κράτους να μετατρέψει τον ναό της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί είναι εξ΄ ολοκλήρου απαράδεκτη. Ο κάθε άνθρωπος οφείλει τον απαιτούμενο σεβασμό στο αριστούργημα αυτό, που οικοδόμησε ο Ιουστινιανός, στις αρχές του 6ου αιώνα. Χριστιανικό ναό έφτιαξε και όχι τζαμί.

Εντόνως, η χριστιανική, αδούλωτη, ηρωική και ιστορική Μάνη διαμαρτύρεται για την βαρβαρότητα αυτή ενάντια στο παγκόσμιο αυτό πολιτιστικό μνημείο. Η προκλητική δε αυτή ασέβεια δεν είναι ένα επουσιώδες, απλό, μεμονωμένο περιστατικό. Αφορά όλους τους χριστιανούς και των πέντε ηπείρων. Τούτη την ώρα, στις ανύστακτες προσευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου μας, προσθέτουμε και τις ταπεινές δικές μας, για την εξ΄ ύψους βοήθεια και λύτρωση από τον πειρασμό, την θλίψη και την αδικία αυτή».


Οδός Εμπόρων