Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Με μια μεγάλη διεθνή επιτυχία με 7 χρυσά και 1 ασημένιο βραβείο - Στον JAPAN Olive Oil Prize Competition 2020
Μια πολύ μεγάλη διάκριση υψηλού κύρους για Έλληνα
ελαιοπαραγωγό με οκτώ (8) βραβεύσεις σε οκτώ (8) ισάριθμες συμμετοχές,
σημειώθηκε στο Τόκυο της Ιαπωνίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες
Σακελλαρόπουλου, στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου JAPAN Olive Oil
Prize competition 2020. Πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην πόλη του Τόκυο, από τις
11 έως τις 14 Ιουνίου 2020. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει
standards αξιολόγησης πολύ αυστηρά βασίζεται στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη και η
γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον JAPAN olive oil Prize competition 2020, γίνεται από ειδικούς γευσιγνώστες
ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους με την μέθοδο της τυφλής
γευσιγνωσίας (blind tasting). Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από 16 ελαιοπαραγωγικές
χώρες όπως Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα,
Ιταλία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ κλπ. με πολύ υψηλό επίπεδο
ποιότητας. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον
διεθνή διαγωνισμό του Τόκυο, JAPAN Olive Oil Prize 2020 με οκτώ (8)
εξειδικευμένα βιολογικά - gourmet ελαιόλαδα τους, συγκεντρώνοντας βαθμολογίες
που ξεπέρασαν το 96, τιμήθηκαν με τον αριθμό των οκτώ (8) βραβείων σε όλα τα
δείγματα ελαιολάδων τους. Αποτελεί έναν εξαιρετικό αριθμό επιβραβεύσεων φτάνοντας το
μοναδικό 100 ως ποσοστό για Έλληνα ελαιοπαραγωγό σε διεθνή διαγωνισμό του
εξωτερικού με 7 χρυσά και 1 ασημένιο βραβείο μεγάλης αναγνώρισης. Να σημειωθεί παράλληλα ότι το ελαιόλαδο ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ Gourmet
Evoo αναδείχτηκε ως το καλύτερο στην
κατηγορία του και Best Flavored
ελαιόλαδο του 2020, με βαθμολογία που υπερβαίνει το 96/100. Ειδικότερα, τα οκτώ (8) βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των
ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν στο Τόκυο της Ιαπωνίας για το 2020 είναι: Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate
ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας
να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή
ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και
τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία
διεθνώς. Οι οκτώ (8) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις, στο Τόκυο της
Ιαπωνίας στον JAPAN olive oil Prize Competition 2020, συμπληρώνουν τον μοναδικό
αριθμό των 193 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του
ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).