Vekrakos
Spartorama | Εγκαινιάστηκε χθες Κυριακή το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης Σπάρτης

Εγκαινιάστηκε χθες Κυριακή το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης Σπάρτης

Spartorama 07/07/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Εγκαινιάστηκε χθες Κυριακή το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης Σπάρτης
Η επαναλειτουργία του περιπτέρου έγινε δυνατή μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία-σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης και της Πελοπόννησος Α.Ε.
Οδός Εμπόρων

Εγκαινιάστηκε χθες Κυριακή 5 Ιουλίου στη Σπάρτη το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης, το οποίο επαναλειτουργεί -σε καθημερινή βάση πλέον- επί της Λεωφόρου Λυκούργου, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο της λακωνικής πρωτεύουσας. 

Το εν λόγω περίπτερο, στελεχωμένο με προσωπικό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα λειτουργεί, όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του, μετά τον αγιασμό, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τόσο συνδράμοντας την προβολή της Λακωνίας, αλλά και της Περιφέρειας γενικότερα -με πληροφορίες και έντυπο υλικό-, όσο και συγκεντρώνοντας στοιχεία και εντυπώσεις – παρατηρήσεις των επισκεπτών, τα οποία στο τέλος κάθε τουριστικής περιόδου θα αναλύονται και θα αξιοποιούνται. 

Η επαναλειτουργία του περιπτέρου έγινε δυνατή μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία-σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης και της Πελοπόννησος Α.Ε. 

Στο περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει στοιχεία για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, των πολιτιστικών χώρων κλπ, αλλά και πληροφορίες που αφορούν τα καταλύματα, τους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν έντυπο υλικό παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Οπως δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σπαρτιατών Πέτρος Δούκας, το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Σπάρτης κατασκευάστηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2019, με πρωτοβουλία της τότε δημοτικής Αρχής, ωστόσο λειτουργούσε με περιορισμένο ωράριο και προσωπικό. 

Στην εκδήλωση, την οποία χαιρέτισαν επίσης οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκων Τζινιέρης, Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη και Μονεμβασίας Κώστας Μαυρομιχάλης, ο διευθύνων σύμβουλος της Πελοπόννησος Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Βασίλειος Τσιγαρίδης, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης, του ΟΕΒΕ Λακωνίας Σωτήρης Ροϊνός, του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιώτης Φλώρος, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης Βασίλης Τσαρούχας και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων που έχουν σχέση με τον τουρισμό. 

Μετά την τελετή των εγκαινίων, οι παρευρεθέντες γεύθηκαν τοπικά προϊόντα της Λακωνίας στην μικρή έκθεση που είχε στηθεί δίπλα στο Τουριστικό Περίπτερο, χορηγούμενη από την ΚΑΣΕΛΛ Α.Ε (Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας), ΛΑΒΙΟΓΑΛ Κυριαζάκος, Οινοποιητική  Μονεμβασίας Γιώργος Τσιμπίδης, ALEA Παναγιωτόπουλος, Sparta Gourmet ΒΑΛΙΩΤΗ, Λακωνικη Ζυθοποιία – Sparta Beer Γιάννης Παπαθανασίου και G-fish Γεροντίδης.



























  



Οδός Εμπόρων