Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/47607/

Spartorama - Print | Νέα παρέμβαση Δαβάκη για την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ στη Σπάρτη

Νέα παρέμβαση Δαβάκη για την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ στη Σπάρτη

Νέα παρέμβαση Δαβάκη για την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ στη Σπάρτη
«Μεγάλο στρατόπεδο, με εξαιρετικό περιβάλλον, αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, και κυρίως έμπειρα στελέχη για να αναλάβουν τον πολίτη και να τον εισαγάγουν με ομαλό τρόπο στη στρατιωτική ζωή»
Οδός Εμπόρων

Με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Θανάσης Δαβάκης επαναφέρει το αίτημα επαναλειτουργίας του ΚΕΕΜ ως κέντρου εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων, επικαλούμενος συγκεκριμένα επιχειρήματα. Για το θέμα αυτό, κ. Δαβάκης δήλωσε: 

Πάντα πίστευα ότι η στρατιωτική εκπαίδευση των ελληνόπουλων πρέπει να αναθεωρηθεί και να μπει σε νέες βάσεις, με βασικούς στόχους την καλύτερη εκπαίδευση αλλά και την απόκτηση σύγχρονων δεξιοτήτων που θα τους είναι χρήσιμες και στον πολιτικό τους βίο. 

Ο τόπος που αυτά τα δύο θα λάβουν χώρα νομίζω ότι πρέπει να βρίσκεται μακριά από την παραμεθόριο και τις στρατιωτικές μονάδες προκαλύψεως, οι οποίες έχουν άλλη αποστολή και όχι εκπαιδευτική. 

Με απόφαση της προηγούμενης κυβερνήσεως, η στρατιωτική εκπαίδευση «μετακινήθηκε» στα νησιά και τον Έβρο, μετατρέποντας τα στρατόπεδα των περιοχών αυτών ΚΑΙ σε Κέντρα Εκπαιδεύσεως. 

Αυτό σημαίνει ότι στις μονάδες αυτές και στο μόνιμο προσωπικό τους, ανετέθη και μία ακόμη ευθύνη εκτός τής αποτροπής. Αυτή της εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. 

Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει και να επανέλθει το εκπαιδευτικό στάδιο της στρατιωτικής ζωής του στρατεύσιμου στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων τής ενδοχώρας, σε όσα από αυτά είναι πλέον εφικτό. 

Ένα τέτοιο είναι σίγουρα το ΚΕΕΜ: Μεγάλο στρατόπεδο, με εξαιρετικό περιβάλλον, αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, και κυρίως έμπειρα στελέχη για να αναλάβουν τον πολίτη και να τον εισαγάγουν με ομαλό τρόπο στη στρατιωτική ζωή. 

Για τον λόγο αυτό, επαναφέρω το θέμα με Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον φίλο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος καταβάλει σημαντικές προσπάθειες στον κρίσιμο τομέα της ευθύνης του.