Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: Ενωμένοι θα φέρουμε το ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη - Επιστολή προς Δαβάκη και Αραχωβίτη

Νεοκλής Κρητικός: Ενωμένοι θα φέρουμε το ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη - Επιστολή προς Δαβάκη και Αραχωβίτη

Spartorama 20/06/2020 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία
Νεοκλής Κρητικός: Ενωμένοι θα φέρουμε το ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη - Επιστολή προς Δαβάκη και Αραχωβίτη
«Θεωρώ ότι με κοινή δράση και παράσταση στα αρμόδια όργανα μπορούμε να καταφέρουμε την Ίδρυση του ΤΕΦΑΑ. Άλλωστε όλοι οι φορείς της Λακωνίας στηρίζουν την πρόταση αυτή. Είναι η ώρα της κοινής μας δράσης»
Οδός Εμπόρων

Σε κοινή δράση και με ενότητα, καλεί ο κ. Κρητικός τους συναδέλφους του βουλευτές Λακωνίας, κ. Δαβάκη και κ. Αραχωβίτη με σκοπό την Ίδρυση ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη.

Σε μία επιστολή- πρόσκληση, ο κ. Κρητικός θεωρώντας δεδομένη τη θέληση των πολιτικών να δρουν με σκοπό πάντα το κοινό καλό και την επίτευξη στόχων, οι οποίοι θα αναβαθμίζουν τη ζωή των συμπολιτών τους, προσκαλεί τους κυρίους Δαβάκη και Αραχωβίτη να δράσουν από κοινού, ενωμένοι, κάνοντας παράσταση, μάλιστα, σε όλα τα αρμόδια όργανα.

Κι αυτό διότι όπως αναφέρει στο τέλος της επιστολής του: «Αυτό που δίνει νόημα στις δράσεις μας και τις παρεμβάσεις μας είναι το ιστορικό νήμα που πιάνουμε από το παρελθόν, κουβαλάμε στο παρόν και δίνουμε στις νεότερες γενιές στο μέλλον».

Παρακάτω όλη η επιστολή του κ.Κρητικού:

 

 

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η 

Προς:

κ. Αθανάσιο Δαβάκη, Βουλευτή Π.Ε. Λακωνίας, Νέα Δημοκρατία
κ. Σταύρο Αραχωβίτη, Βουλευτή Π.Ε. Λακωνίας, ΣΥΡΙΖΑ

 

Σχετ.: Α.Π. 6015 27/04/2020 Κοινοβουλευτική ερώτηση

 

Αγαπητοί μου συνάδελφοι, 

Σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσα στις 27 Απριλίου με θέμα «Πρόταση Ίδρυσης ΤΕΦΑΑ Σπάρτης» προς το Υπουργείο Παιδείας, της από 13 Μαϊου επιστολής μου προς την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως και της συνάντησής μου με τον Υφυπουργό Παιδείας κ.Βασίλειο Διγαλάκη, αρμόδιο για τα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, θεωρώ ότι είναι ώρα να συνεργαστούμε για να πετύχουμε κάτι σπουδαίο για την Σπάρτη και ευρύτερα τη Λακωνία μας. 

Είναι δεδομένο ότι οι προσπάθειες όλων μας έχουν μία κοινή συνισταμένη, τη θέληση των Λακώνων για την αναβάθμιση των υποδομών στο νομό μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο είστε άξιοι συγχαρητηρίων για τις προσπάθειες που κάνατε τα προηγούμενα χρόνια είτε να για να μην απομακρυνθεί η Νοσηλευτική, είτε για να έρθει άλλο τμήμα, όπως αυτό της Στατιστικής & Αναλογιστικής. Γνωρίζουμε όλοι, ότι παρά τις όποιες προσπάθειες που καταβάλλουμε, αρκετές φορές ο κεντρικός σχεδιασμός μπορεί να μην ταυτίζεται απόλυτα με τις προτάσεις μας. Είναι δεδομένο ότι κάνατε το μέγιστο δυνατό. Και είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να παραιτηθούμε από το αίτημά μας για επιστροφή της Νοσηλευτικής σε δεύτερο χρόνο, όταν θα είναι πιο ώριμες οι συνθήκες, μιας και θα έχουμε πλέον σε λίγα χρόνια ένα νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο στην Σπάρτη, αλλά και για άλλες σχολές όπως αυτή της Στατιστικής ή τμήματος σχετικό με την αγροτική παραγωγή, όπως αυτό της Γεωπονικής.

Όπως θα ξέρετε, το τελευταίο διάστημα έχω κάνει μία προσπάθεια να αναδείξω τη σημασία της ίδρυσης νέου ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη. Είναι μία ιδέα την οποία φέρει και ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, καθώς το εντάσσει στο γενικότερο πλαίσιο ανάδειξης της πόλης ως έναν αθλητικό προορισμό.

Είναι σίγουρο ότι η Σπάρτη φέρει όλα εκείνα τα ιστορικά, κοινωνιολογικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά για να φιλοξενήσει ένα νέο ΤΕΦΑΑ. Ο αθλητισμός, ως ένα αδιατάρακτο στοιχείο του DNA μας, διέτρεξε όλες τις γενιές από την αρχαία Σπάρτη μέχρι σήμερα και πάρα τις όποιες αλλαγές συνέβησαν στο διάβα των αιώνων η παράδοση αυτή έμεινε αναλλοίωτη. Η Σπάρτη έλκοντας παράδοση και από το ίδιο της το όνομα θα αποτελεί έναν παγκόμσιο προορισμό άθλησης, αν και εφόσον παράλληλα με το ΤΕΦΑΑ αναπτύξουμε και τις υπόλοιπες αθλητικές δράσεις μας.

Αγαπητοί μου συνάδελφοι,

Αυτό που δίνει νόημα στις δράσεις μας και τις παρεμβάσεις μας είναι το ιστορικό νήμα που πιάνουμε από το παρελθόν, κουβαλάμε στο παρόν και δίνουμε στις νεότερες γενιές στο μέλλον. Θεωρώ ότι με κοινή δράση και παράσταση στα αρμόδια όργανα μπορούμε να καταφέρουμε την Ίδρυση του ΤΕΦΑΑ. Άλλωστε όλοι οι φορείς της Λακωνίας στηρίζουν την πρόταση αυτή. Είναι η ώρα της κοινής μας δράσης. 

 

Με εκτίμηση, 

ΝΕΟΚΛΗΣ Δ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Οδός Εμπόρων