Vekrakos
Spartorama | Η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας: «Συλλυπητήριο Ψήφισμα για τον Θάνατο της Φιλίτσας Πολυμενάκου»

Η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας: «Συλλυπητήριο Ψήφισμα για τον Θάνατο της Φιλίτσας Πολυμενάκου»

Spartorama 17/06/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας: «Συλλυπητήριο Ψήφισμα για τον Θάνατο της Φιλίτσας Πολυμενάκου»
Η Φιλίτσα Πολυμενάκου, σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης και υπηρέτησε ως δασκάλα σε σχολεία της Λακωνίας και των Αθηνών
Οδός Εμπόρων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας, ύστερα από τον θάνατο της Εκπαιδευτικού, 

Φιλίτσας Πολυμενάκου, 

που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, δυναμικού στελέχους της Αριστεράς, με καταγωγή από το Λάγιο Λακωνίας, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημόσια τα θερμά συλλυπητήρια και τη θλίψη όλων των Μελών της, προς  τους συγγενείς και τους φίλους της εκλιπούσης.

Η Φιλίτσα Πολυμενάκου, σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης και υπηρέτησε ως δασκάλα σε σχολεία της Λακωνίας και των Αθηνών. Παράλληλα, ως πολιτικοποιημένο άτομο που ήταν, ανέπτυξε μια πλούσια δράση, ως στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της Ελληνικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το 1996 ήταν υποψήφια βουλευτής Λακωνίας με τον Συνασπισμό, το 2010 υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας με τη Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία υποστηριζόμενη από τη ΔΗΜΑΡ της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος και τον Σεπτέμβριο του 2015, υποψήφια βουλευτής Λακωνίας, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η φίλη και σύντροφος, Φιλίτσα Πολυμενάκου, με ήθος, ευγένεια, συνέπεια και άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα,  υπηρέτησε την κοινωνία και την πατρίδα, μέσα από την εκπαιδευτική και την πολιτική διαδρομή της, αγωνιζόμενη ως το τέλος της ζωής της, για την επικράτηση του σοσιαλιστικού – ανθρωπιστικού ιδεώδους, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της χώρας μας, μέσα από έναν αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. 


Ο Γραμματέας της Ν.Ε.
Νίκος Ι. Κουφός


Οδός Εμπόρων