Vekrakos
Spartorama | Στο 2ο Δ.Σ. Σπάρτης βρέθηκε ο Δήμαρχος

Στο 2ο Δ.Σ. Σπάρτης βρέθηκε ο Δήμαρχος

Spartorama 05/06/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία
Στο 2ο Δ.Σ. Σπάρτης βρέθηκε ο Δήμαρχος
«Ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την αφοσίωση που δείχνουν στα παιδιά και τις υπηρεσίες που προσέφεραν για την επιτυχία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση»
Οδός Εμπόρων

Την πόρτα του 2ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης πέρασε ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στις 8:00 π.μ. Ήταν η δεύτερη ημέρα επιστροφής των μικρών μαθητών του δημοτικού σχολείου στις τάξεις μετά τη λήξη της καραντίνας των 2 ½ περίπου μηνών λόγω πανδημίας Covid-19, και ο Δήμαρχος βρέθηκε για μία ακόμα φορά δίπλα στους μικρούς μαθητές του Δήμου.

Με την είσοδό του στον αύλειο χώρο εντυπωσιάστηκε με το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής των παιδιών, συνομίλησε μαζί τους και αστειεύτηκε –«τηρώντας πάντα τις αποστάσεις»- και με χαρά διαπίστωσε ότι όλα τα παιδιά ήταν ενημερωμένα για τις νέες συνθήκες ατομικής υγιεινής και προστασίας. Μιλώντας προς τους μαθητές πριν την είσοδό τους στις τάξεις, τους απένειμε εύσημα για την υπευθυνότητά τους, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της επαφής που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα με τη διδασκαλία και τους εκπαιδευτικούς τους μέσω των νέων τεχνολογιών και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, τονίζοντας βέβαια ότι την παρουσία δασκάλου δεν μπορεί να την αντικαταστήσει οποιαδήποτε τεχνολογία. Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την αφοσίωση που δείχνουν στα παιδιά και τις υπηρεσίες που προσέφεραν για την επιτυχία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ συνομίλησε και με παρευρισκόμενους γονείς, οι οποίοι δε φάνηκαν επιφυλακτικοί για την επαναλειτουργία των σχολείων και την επιστροφή των παιδιών στα θρανία.

Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Δαράκη, καλωσόρισε τον Δήμαρχο και τον ευχαρίστησε για το έντονο και συνεχές ενδιαφέρον που δείχνει προς τα σχολεία του Δήμου και τον ενημέρωσε ότι ένα από τα πρώτα «μαθήματα» που έκαναν ως εκπαιδευτικοί στα παιδιά ήταν για θέματα υγιεινής, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επίσης, τον ενημέρωσε ότι καθημερινά εφημερεύουν 13 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φροντίζουν και για τη φυσική απόσταση των παιδιών μεταξύ τους να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Παράλληλα, του έκανε γνωστό ότι όπως σε όλα τα σχολεία, εφαρμόζεται η εκ περιτροπής διδασκαλία ανά τάξη προκειμένου να μην υπάρχουν στις αίθουσες διδασκαλίας περισσότεροι από 15 μαθητές, ενώ επισήμανε ότι τα αντισηπτικά και ο φυσικός αερισμός των αιθουσών είναι στην ημερήσια διάταξη. Τέλος, η Διευθύντρια του σχολείου δήλωσε ότι τα παιδιά συνεργάζονται άψογα για να ξεπεράσει αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ οι απουσίες είναι ελάχιστες και δεν ξεπερνούν τις συνήθεις απουσίες που καταγράφονταν πριν την πανδημία.





  



Οδός Εμπόρων