Vekrakos
Spartorama | Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Πετρίνας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Πετρίνας

Spartorama 29/05/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Πετρίνας
«Ο θεσμός του εθελοντή πυροσβέστη δίνει τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενισχύσει τον ρόλο της και να συνδράμει ουσιαστικά την πολιτεία στα θέματα προστασίας του φυσικού πλούτου της περιοχής της...»
Οδός Εμπόρων

Στη γενική συγκέντρωση των εθελοντών πυροσβεστών και των ομάδων Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Σμύνους, που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας, παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης. 

Παρουσία του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Γραφάκου και του διοικητή του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας πυρονόμου Βασίλη Αραχωβίτη, ο αντιπεριφερειάρχης χαιρέτισε την εκδήλωση και επαίνεσε την προσπάθεια που γίνεται για τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη δράσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη αλλά και στην επιτήρηση του πεδίου, κατά τις επικίνδυνες ημέρες για πυρκαγιές. 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Θ. Βερούτης «ο θεσμός του εθελοντή πυροσβέστη δίνει τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενισχύσει τον ρόλο της και να συνδράμει ουσιαστικά την πολιτεία στα θέματα προστασίας του φυσικού πλούτου της περιοχής της, καθώς και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της από διάφορους κινδύνους. Επίσης συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση μιας νοοτροπίας που θέλει τον πολίτη ενεργό και υπεύθυνο στα θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος».











  



Οδός Εμπόρων