Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/41549/

Spartorama - Print | Κουνοποκτονία στον Δήμο Ευρώτα

Κουνοποκτονία στον Δήμο Ευρώτα

Κουνοποκτονία στον Δήμο Ευρώτα
Η συγκεκριμένη δράση κρίθηκε απαραίτητη βάσει των εντομολογικών δεδομένων και πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την έγκριση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου Υγείας
Οδός Εμπόρων

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και αξιοποιώντας όλες τις μεθόδους, πραγματοποιούνται στοχευμένες εφαρμογές ελέγχου και καταπολέμησης κουνουπιών σε κρίσιμα σημεία της χωρικής επικράτειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος την Τρίτη 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε αεροψεκασμός (προνυµφοκτονία ) σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα, στην Π.Ε. Λακωνίας και συγκεκριμένα: 

  • με τη χρήση ελικοπτέρου στην Λίμνη Βιβάρι (συνολικά 2.000 στρέμματα)
  • με την χρήση drone στα φυσικά συστήματα Παλιό Ψαθί και Κυανή Ακτή (συνολικά 180 στρέμματα)

Οι πιο πάνω αεροψεκασμοί πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρόεδρου της επιστημονικής επιτροπής του έργου Βασίλη Διαμαντόπουλου (Ιατρού Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ), καθώς και του επιστημονικού υπευθύνου της αναδόχου εταιρείας. 

Η συγκεκριμένη δράση κρίθηκε απαραίτητη βάσει των εντομολογικών δεδομένων και πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την έγκριση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου Υγείας. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και με κυρίαρχο στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας συνεχίζει υπεύθυνα και εντατικά το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης των νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές. 

Υπενθυμίζεται ότι για τυχόν προβλήματα ή πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται: 

  • Πελοπόννησος ΑΕ (τηλέφωνο 2710 557058, φαξ 2710 557060 ηλεκτρονικό ταχυδρομείο kpelop@otenet.gr)
  • Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού χωρίς χρέωση 80011 2444244