Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/3930/

Spartorama - Print | Εορτασμός του Μάη-Νικόλα κάτω από τα πλατάνια, στον Καραβά

Εορτασμός του Μάη-Νικόλα κάτω από τα πλατάνια, στον Καραβά

Εορτασμός του Μάη-Νικόλα κάτω από τα πλατάνια, στον Καραβά
Παράλληλα, εορτάστηκε και η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Επισκόπου Μύρων Λυκίας
Οδός Εμπόρων

Τον Οσιομάρτυρα Νικόλαο το Νέο τον εν Βουναίνοις - Μάη-Νικόλα κατά τη λαϊκή παράδοση - τίμησε και τη φετινή χρονιά ο οικισμός του Καραβά. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στο ξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο την Κυριακή 14 Μαΐου. Παράλληλα, εορτάστηκε και η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Επισκόπου Μύρων Λυκίας. 

Κάτοικοι του οικισμού, καθώς και πιστοί από γειτονικές περιοχές παρευρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε μετά αρτοκλασίας. Ο εφημέριος της ενορίας π. Ηλίας Βουρβουριώτης στο κήρυγμα του μίλησε για το βίο και τη δράση του Αγίου Νικολάου του Νέου που μαρτύρησε στα Βούναινα της Θεσσαλίας. 

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε Άρτο υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου κι όλων των κατοίκων του χωριού καθώς και μία εικόνα του Αγίου για την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της Ενορίας, που έγινε μετά τη Θ. Λειτουργία. 

Στη συνέχεια, σε ένα ιδιαιτέρως όμορφο κι ανοιξιάτικο τοπίο, έλαβε χώρα το καθιερωμένο πατροπαράδοτο μικρό γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά με κρασί, σουβλάκια κι αναψυκτικά, προδιαθέτοντας τον κόσμο για το Πανηγύρι των Αγίου Κωνσταντίνου Ελένης που ακολούθησε. 

Σημειώνεται πως η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου και την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στις 9 Μαΐου.