Vekrakos
Spartorama | Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού

Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού

Πηγή 12/05/2017 Εκτύπωση Εκκλησία
Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού
Σε Ι.Μ.Αμπελακίου, Ράντζο και Ι.Μ.Φανερωμένης Χιλιομοδίου
Οδός Εμπόρων

Με μια όμορφη, προσκυνηματική και συνάμα ψυχαγωγική εκδρομή επισφραγίστηκε το Σάββατο 06 Μαΐου 2017, για τη φετινή χρονιά η λήξη των μαθημάτων και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού. 

Τα κατηχητόπουλα που δεν είχαν υποχρεώσεις λόγω των επικειμένων εξετάσεών τους στο σχολείο ή στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, οι γονείς τους, οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους, συνοδευόμενα από τον εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Λάτση, την κατηχήτρια του ανωτέρου τμήματος πρεσβυτέρα Γεωργία Λάτση και την κατηχήτρια του κατωτέρου τμήματος νηπιαγωγό κ. Φανή Λάζαρη, αναχώρησαν νωρίς το πρωί για την Ιερά Μονή Αμπελακίου στην Αρκαδία, όπου προσκύνησαν το σπηλαιώδες καθολικό του μοναστηριού και έμαθαν για την ιστορία της Μονής από τις μοναχές που εγκαταβιώνουν εκεί. 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν έναν πολύ όμορφο χώρο που δένει αρμονικά το φυσικό περιβάλλον με τις σύγχρονες οικολογικές εγκαταστάσεις άθλησης, διαμονής και πολύ παιχνιδιού, το γνωστό «Ράντζο» που βρίσκεται στη φυσική κοιλάδα του πανέμορφου πευκοδάσους στο Σοφικό Κορινθίας. 

Αρχικά, ξεναγήθηκαν στο εκπαιδευτικό χωριό όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν πώς ζούσαν και πώς εργάζονταν οι άνθρωποι τα παλαιότερα χρόνια, αφού γνώρισαν από κοντά το παντοπωλείο, το λιοτρίβι, τον μύλο και το τυροκομείο μιας άλλης εποχής. 

Ακολούθως, μικροί και μεγάλοι αφέθηκαν στον πανέμορφο χώρο του Ράντζου που θύμιζε γουέστερν για να θαυμάσουν τα παραδοσιακά κτίρια, να παίξουν διάφορα παιχνίδια, όπως ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, αναρρίχηση, τοξοβολία, να κάνουν κούνια στην παιδική χαρά, να κάνουν τη βόλτα τους με το τρενάκι και την άμαξα, να κάνουν ιππασία με τα πανέμορφα άλογα, να φάνε το μεσημεριανό φαγητό τους και να πιουν τον καφέ τους στα ειδικά διαμορφωμένα saloons και να δουν τα αγριογούρουνα, τα ελάφια, τις αίγες και τα παγόνια που βρίσκονται περιφραγμένα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον. 

Μετά την πρωτόγνωρη εμπειρία και τις αναμνηστικές φωτογραφίες που έβγαλαν τα παιδιά και οι ενορίτες του Τσεραμιού στο χώρο του πολυθεματικού «Ράντζου», μετέβησαν στη γεμάτη λουλούδια Ιερά Μονή Φανερωμένης στο Χιλιομόδι όπου παρακολούθησαν την ακολουθία του εσπερινού, ενημερώθηκαν από τις μοναχές για την ιστορία της Μονής, προσκύνησαν την κάρα του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων καθώς και λείψανα Αγίων που υπάρχουν στο μοναστήρι ενώ γεύτηκαν και το παραδοσιακό λουκούμι με τον καφέ που με ιδιαίτερη φροντίδα τους προσφέρθηκε. 

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, τόσο ο εφημέριος του Τσεραμιού όσο και oι κατηχήτριες και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου, αφού ευχαρίστησαν γονείς και παιδιά και για τη φετινή συμμετοχή τους στις κατηχητικές συνάξεις της Ενορίας, τόνισαν πόσο σημαντικό είναι, σε αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας αλλά και για την ίδια την κοινωνία μας εποχές, να εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στο Θεό και στην Εκκλησία Του. 

Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτή τη φορά δεν έλειψαν τα τραγούδια, τα κεράσματα, τα ανέκδοτα, οι διαγωνισμοί και τα δωράκια για μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι αφού καταχάρηκαν με την εκδρομή τους, ανανέωσαν τις συναντήσεις τους για τον ερχόμενο Οκτώβριο!







   



Οδός Εμπόρων