Vekrakos
Spartorama | Η Επιτροπή των Κατοίκων για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, ζητά την διατύπωση της θετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Επιτροπή των Κατοίκων για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, ζητά την διατύπωση της θετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Spartorama 08/05/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία
Η Επιτροπή των Κατοίκων για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, ζητά την διατύπωση της θετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Υπό την Μορφή Ανοιχτής Επιστολής, προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης και τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - 7ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

 

Ανοιχτή Επιστολή

Προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης και τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης

 

κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε,

Σας καλούμε να προβείτε στην οριστικοποίηση - διατύπωση της απόφασης 29/19-2-2020, η οποία, εντελώς ανεξήγητα, εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες, περίπου, προσθέτοντας τις 8 ψήφους της παράταξης  του κ. Αργειτάκου, στις 10 ψήφους που έλαβε η πρόταση των κατοίκων για ανέγερση του ιδρυμένου 6ου Δημοτικού Σχολείου και 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Αργειτάκος και η παράταξή του ψήφισαν πως αν υπάρχει χρηματοδότηση για το 6ο Δημοτικό Σχολείο - 7ο Νηπιαγωγείο ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την πρόταση των κατοίκων κι εσείς κ. Πρόεδρε, παρόντος του κ. Δημάρχου, δεσμευτήκατε  για το αυτονόητο, λέγοντας στον κ. Αργειτάκο, μετά την ψηφοφορία, σύμφωνα με τα πρακτικά, τα εξής :

«Οπότε θα διευκρινίσουμε αυτό και θα δούμε πού θα σας βάλουμε, Σταύρο».

Στην επόμενη συνεδρίαση (26-2-2020) εμείς, ως Επιτροπή Κατοίκων, προσκομίσαμε αυτό που εσείς έπρεπε να είχατε προσκομίσει, δηλαδή το επίσημο έγγραφο το οποίο απεδείκνυε πως η Μελέτη του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης ΕΧΕΙ χρηματοδότηση και ο κ. Καρμοίρης, ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης (απόντος του κ. Αργειτάκου), είπε τα εξής, επιβεβαιώνοντας την ψήφο της παράταξής του υπέρ της πρότασης των κατοίκων :

«Ένα δεύτερο θέμα που θέλω να βάλω είναι για το 6ο δημοτικό. Είπαμε προχθές ότι εάν υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ότι εμείς θα συμφωνήσουμε με την πρόταση των κατοίκων. Απ’ ό,τι είδαμε υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση, υπάρχει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, και μάλιστα είναι 469.362 ευρώ. Οπότε εμείς θα συμφωνήσουμε με την πρόταση που έγινε από την πλευρά των κατοίκων».

Κατόπιν τούτων, κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε  είναι σαφέστατο και ξεκάθαρο πως η πρόταση των κατοίκων έχει υπερψηφιστεί ΚΑΙ από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης κι έχει λάβει 18 θετικές ψήφους έναντι 12 ψήφων που έλαβε η αντιπρόταση του κ. Δημάρχου.

Επομένως, ως έχοντες νόμιμα συμφέροντα, ζητάμε, την ΑΜΕΣΗ οριστικοποίηση - διατύπωση της απόφασης 29/19-2-2020 υπέρ της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, έτσι όπως επιβάλλει η θεσμική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ο σεβασμός στις αποφάσεις του και η κείμενη νομοθεσία που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Σπάρτη 8-5-2020
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Οδός Εμπόρων