Vekrakos
Spartorama | Ηλεία: Αντιδράσεις στην πρόταση Νεοκλή Κρητικού για ίδρυση τμήματος ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη

Ηλεία: Αντιδράσεις στην πρόταση Νεοκλή Κρητικού για ίδρυση τμήματος ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη

Spartorama 06/05/2020 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Ηλεία: Αντιδράσεις στην πρόταση Νεοκλή Κρητικού για ίδρυση τμήματος ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη
Δήμαρχος Πύργου: «Για μια ακόμα φορά καλώ τους βουλευτές της Ηλείας να πάρουν θέση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, ...να μας πουν το πιστεύω τους για το ΤΕΦΑΑ»
Οδός Εμπόρων

Έντονες αντιδράσεις αλλά και ανησυχία προκαλεί στους φορείς του Νομού Ηλείας και στο τοπικό τύπο, η πρόταση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Παιδείας ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. κ. Νεοκλής Κρητικός, στην οποία ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά ξεκινά μία σειρά ενεργειών με σκοπό την Ίδρυση τμήματος ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη.

Ο κ. Κρητικός δηλώνει αποφασισμένος να συνεργαστεί με την επιστημονική κοινότητα, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή, καθώς επίσης και τους Φορείς του Νομού Λακωνίας για να βρουν το κατάλληλο μείγμα ενεργειών, έτσι ώστε η Σπάρτη να αποκτήσει τμήμα Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο. 

«Για μια ακόμα φορά καλώ τους βουλευτές της Ηλείας να πάρουν θέση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως ήδη έχω κάνει και με άλλα μεγάλα θέματα του δήμου μας και του νομού μας. Να πάρουν θέση και ξεκάθαρα να μας πουν το πιστεύω τους και για το ΤΕΦΑΑ. Να επιβεβαιώσουν ότι θέλουν να λειτουργήσει στον Πύργο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και η σημερινή Κυβέρνηση ανέβαλλε την λειτουργία του» τονίζει ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος σε θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Διγαλάκης επισημαίνει στον τοπικό τύπο ότι την παρούσα στιγμή δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.


Πηγή: ert.gr


Σημείωση: Το «Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ)» Πύργου, ήταν ένα από τα 37 τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης που ιδρύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Γαμβρόγλου, ανεστάλη όμως η έναρξη λειτουργίας τους από την σημερινή κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ των τμημάτων που ανεστάλη η έναρξη λειτουργίας τους ήταν και το «Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης» στη Σπάρτη.


Οδός Εμπόρων