Vekrakos
Spartorama | Συνολικά 176 κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τα 151 που διαπιστώθηκαν στη δομή φιλοξενίας στην Π.Ε. Αργολίδας

Συνολικά 176 κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τα 151 που διαπιστώθηκαν στη δομή φιλοξενίας στην Π.Ε. Αργολίδας

Spartorama 22/04/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Υγεία
Συνολικά 176 κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τα 151 που διαπιστώθηκαν στη δομή φιλοξενίας στην Π.Ε. Αργολίδας
Εκατόν σαράντα εννέα κρούσματα είναι φιλοξενούμενοι, ένα είναι από το εργαζόμενο προσωπικό και ένα είναι στέλεχος της δομής (οι 150 είναι ασυμπτωματικοί)
Οδός Εμπόρων

Συνολικά 176 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου, μετά την διαπίστωση 151 νέων κρουσμάτων -τα 150 από τα οποία ασυμπτωματικά- στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στην Π.Ε. Αργολίδας. 

Σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, η αναλυτική εικόνα που καταγράφεται είναι η εξής: 

«Ανακοινώνονται εκατόν πενήντα ένα (151) κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που σημειώθηκαν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στην Π.Ε. Αργολίδας. Εκατόν σαράντα εννέα κρούσματα είναι φιλοξενούμενοι, ένα είναι από το εργαζόμενο προσωπικό και ένα είναι στέλεχος της δομής (σύνολο εργαζομένων δύο από προηγούμενη αναφορά). Εκ των αναφερομένων οι 150 είναι ασυμπτωματικοί. 

Για τα αναφερόμενα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών, καθώς και εποπτεία, από τη ΓΓΠΠ. 

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε εκατόν εβδομήντα έξι (176) και αναλυτικότερα: 

  • ΠΕ Αργολίδας: τέσσερα (4)*  και εκατόν πενήντα τρία (153) δομής φιλοξενίας: εκατόν πενήντα επτά (157)            αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)* 
  • ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3) 
  • ΠΕ Κορινθίας: πέντε (5) 
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα (1) 
  • ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα (10)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ενεννηνταεννέα άνδρες (99) και εβδομηνταεπτά γυναίκες (77). 

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τέσσερα (4) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και εννέα (9) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Ενας εκ των νοσηλευομένων εξήλθε από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση  λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ενας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του. 

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό.» 

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Οδός Εμπόρων