Vekrakos
Spartorama | Εγκαινιάστηκε το Νέο Κτίριο Νηπιαγωγείου Μαγούλας

Εγκαινιάστηκε το Νέο Κτίριο Νηπιαγωγείου Μαγούλας

Spartorama 13/05/2017 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Εγκαινιάστηκε το Νέο Κτίριο Νηπιαγωγείου Μαγούλας
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τον αγώνα για τη δημιουργία ανάλογων σχολικών κτιρίων
Οδός Εμπόρων

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μαγούλας Δήμου Σπάρτης, το οποίο βρίσκεται πλησίον της Κεντρικής Πλατείας Μαγούλας και λειτουργεί εντός του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου.

Την ακολουθία των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Σταύρος Αραχωβίτης, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αδαμαντία Τζανετέα, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτριος Αποστολάκος, κ. Βασίλειος Σκρουμπέλος, κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος και κ. Χρίστος Πλειώτας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Μπουγάδης, Τοπικοί Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Μαγούλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γεώργιος Νταλιάνης, οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου και φυσικά οι μικροί μαθητές με τους γονείς τους.

Το νηπιαγωγείο αποτελεί θεμέλιο της παιδείας γιατί είναι το πρώτο σχολείο , που θα φοιτήσει το παιδί. Ο Δήμος Σπάρτης έχοντας ως γνώμονα αυτό δε θα μπορούσε παρά να προχωρήσει στη δημιουργία ενός χώρου, που το παιδί θα είναι αποδέκτης πλήθος ερεθισμάτων, δίνοντας του την ευκαιρία να καλύψει τις ανάγκες του, τα προσωπικά του ενδιαφέροντα, να κοινωνικοποιηθεί, να εκφραστεί και να δημιουργήσει.

Είναι ο πρώτος και σημαντικότερος σταθμός που καλλιεργούνται βασικές έννοιες και δεξιότητες προάγοντας την αυτοεκτίμηση, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα κ. α. .

Οι εμπειρίες και οι δεξιότητες, που αποκτά το παιδί που φοιτά στο νηπιαγωγείο, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ομαλή ανάπτυξη και ένταξή του στην κοινωνία, καθώς αποσκοπεί στη δημιουργία μία υγιούς και πλήρους προσωπικότητας.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τον αγώνα για τη δημιουργία ανάλογων σχολικών κτιρίων, θέτοντας το ως προτεραιότητα, για να αποκτήσει επιτέλους η παιδεία κυρίαρχο ρόλο στην κοινωνία.







  



Οδός Εμπόρων