Vekrakos
Spartorama | Η κατανομή της σημαντικής οικονομικής βοήθειας των Λακώνων ομογενών του Μόντρεαλ στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Η κατανομή της σημαντικής οικονομικής βοήθειας των Λακώνων ομογενών του Μόντρεαλ στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Spartorama 24/03/2017 Εκτύπωση Εκκλησία
Η κατανομή της σημαντικής οικονομικής βοήθειας των Λακώνων ομογενών του Μόντρεαλ στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Συνολικά μοιράστηκαν 54.665,78 $, από τα οποία 5.000,00 $ θα δοθούν στο Γηροκομείο Σπάρτης, αν και η διαχείρισή του δεν ανήκει στην Ιερά Μητρόπολή μας
Οδός Εμπόρων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2017 η εκδήλωση αγάπης, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων του Μόντρεαλ και απέβλεπε στην οικονομική ενίσχυση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πολυτελές Κέντρο Palace των κυρίων Νικολάου Τσατά και Τέρη Νικηφόρου, οι οποίοι πρόσφεραν δωρεάν τις αίθουσες δεξιώσεων, τα εδέσματα και την αμοιβή του προσωπικού.

Με πρόσφατη επιστολή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Τα καθαρά κέρδη ανέρχονται στο ποσό των πενήντα τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων εξήντα πέντε δολαρίων Καναδά (54.665,78 $). Η Ιερά Μητρόπολή μας θα κατανείμει το σημαντικό αυτό ποσό ως εξής:

  • 10.000,00 $ στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης «ο Άγιος Παντελεήμων»
  • 10.000,00 $ στο Ίδρυμα Περιθάλψεως ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων «η Αγία Παρασκευή» Μολάων
  • 5.000,00 $ στο Ίδρυμα Περιθάλψεως ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων «ο Άγιος Χαράλαμπος» Ελίκας
  • 5.000,00 $ στο Γηροκομείο Νεαπόλεως «ο Άγιος Αθανάσιος»
  • 5.000,00 $ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Σπάρτης «ο Άγιος Βασίλειος»
  • 5.000,00 $ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Μονεμβασίας «Παναγιά Χρυσαφίτισσα»
  • 5.665,78 $ στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και
  • 4.000,00 $ στις Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης

Επίσης, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, 5.000,00 $ θα δοθούν στο Γηροκομείο Σπάρτης «οι Άγιοι Ανάργυροι», αν και πρόκειται για ανεξάρτητο Ν.Π.Ι.Δ που η διαχείρισή του δεν ανήκει στην Ιερά Μητρόπολή μας, λόγω των πιεστικών οικονομικών αναγκών που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, με την ευχή σύντομα τα όποια προβλήματα να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης εκφράζει για μία ακόμη φορά ευγνώμονες ευχαριστίες προς τους απόδημους Λάκωνες του Μόντρεαλ και τους εύχεται ο Πανάγαθος Θεός να τους ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο την φιλανθρωπική τους διάθεση.


Οδός Εμπόρων